CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM extraligy, aneb raci v poslední době ztrácejí přirozené predátory

Netradičně od pátku do neděle proběhlo šest zápasů 9. kola CCM Extraligy hokejbalu. Přinášíme Vám další díl rubriky Střípky ze CCM extraligy, ve kterých se zaměříme především na poslední výborné výkony jediných korýšů soutěže!

1. Třicátník Košely už to chtěl protrhnout…

Netradičně v pátek v podvečer se rozsvítily halogeny na pražské Palmovce, aby zde místní Kovo sehrálo partii s dosud neporaženým Alpiqem. Utkání spíše připomínalo dětské hřiště, neboť skóre se měnilo doslova jako na houpačce. Kovo vedlo, pak Kladno dalo 3 góly během 6 minut. Až se ke slovu dostal nenápadný brat zo Slovenska Košely, který už to chtěl zkrátka protrhnout (zřejmě si vzal příklad ze člena známé švédské sestavy Rozervala) a jedním gólem a jednou asistencí se postaral o první porážku Kladna v této sezoně. Nic naplat – vosy tentokrát zahnaly rysy do ústraní. Toto utkání, stejně jako sobotní zápas mezi Mostem a Pardubicemi rozhodovali Škrobáci.

2. Rakovnické Tvarůžky

Stejně jako tvarůžky Olomoucké, coby zrající sýry, v poslední době vidíme zrát též Tvarůžky rakovnické. V sobotu odjeli Rakovničtí do Hradce Králové, aby zde svedli boj proti místním pirátům. Veteránská dvojice Novák – Bacovský se postarala o první branku utkání, nicméně v průběhu dozrál v gól nejprve jeden z rakovnických Tvarůžků (Ondřej), aby následně při samostatných stříleních předvedl svou kvalitu druhý rakovnický Tvarůžek - Martin.

3. Soukup sám zkalil vody plzeňským mečounům

Plzeň se oproti loňské suverénní sezoně trápí, což se ostatně potvrdilo v sobotním zápasu proti Ústí nad Labem, ve kterém na celou Plzeň stačil v podstatě sám Lukáš Soukup, který dal 3 branky v úvodní třetině a na čtvrtou nahrál. Souky, smlsnul sis na rybách?

4. Raci s příchodem zimy vystrkují klepeta

Po sobotním vítězství v Hradci Králové se Rakovničtí vydali na bitvu u Sudoměřic. Do této bitvy si však zřejmě ani jedno mužstvo nevzalo střelný prach, neboť poměr střel byl žalostných 19:16. Nicméně raci ukázali, že jejich místo není pouze pod Mostem, a tak se pomalu, ale jistě vydávají proti původnímu proudu a na pátý Kert ztrácejí už pouze pět bodů. Na osmou Plzeň dokonce bod jeden. Pokud se nezačne kalit voda v extraligovém rybníčku, tak zřejmě uvidíme raky stoupat výš a výš. Víš?