CROSSDOCK Extraliga

Šli jsme to zkusit a povedlo se, praví s nadšením trenér Kova Tomáš Herstus

Uplynulé deváté kolo CCM Extraligy přineslo nejeden nečekaný výsledek. A hned ten první vznikl už při pátečním večeru, kdy Kladno zajíždělo na hřiště pražského Kova. Domácí se ale nezalekli a samozřejmě i s potřebným štěstím nakonec Středočechy přemohli .

Kovo do zápasu vstoupilo nejlépe, jak mohlo. Hned zkraje se totiž dostalo do vedení, na což ale Kladno ještě do konce první třetiny dokázalo najít odpověď. A pak to začalo, druhá perioda přinesla v prvních, dejme tomu, sedmi osmi minutách podstatě hru jen na jednu branku. Hosté domácí mocně tlačili a skoro doslova zamkli na jejich polovině.

Pražanům tak nezbývalo nic jiného, než vyhazovat míček na zakázaná uvolnění a pokusit se dostat také k ohrožení hostující klece. „Kladno je tak pohyblivý tým a hrozně rychle si mění místa, což vás dostane hned podtlak. Při té kvalitě, kterou máme, a to ji samozřejmě nechci nijak snižovat, se to tak proti nejnaběhanějšímu mužstvu, co jsem viděl, jinak hrát nedá,“ říkal po utkání trenér domácích Tomáš Herstus s tím, že hodně znatelná je i výšková převaha Středočechů.

Tým prokazuje kolektivní sílu, jež nám vyhrává zápasy

První periodu však nakonec Kladno neovládlo, Kovo se totiž v průběhu druhé patnáctiminutovky, respektive v její druhé polovině, nadechlo k velkému obratu. Sníženo, vyrovnáno! Do kabin se rázem šlo za stavu 3:3, a tedy s tím, že hosté své dvoubrankové vedené ztratili. „Bylo to pro nás takové uvolnění, když jsme si šli zahrát s nejlepším týmem v republice. Snažili jsme se podat co nejlepší výkon. Osmkrát za sebou vyhráli, válcují ligu, tak jsme to prostě šli zkusit,“ říká domácí kouč.

A ono se povedlo, Kovo se totiž dostalo v průběhu závěrečné třetiny podruhé do vedení, které už lídrovi CCM Extraligy nepustilo. „Zařídili jsme si to tím, že jsme na hřišti nechali vše,“ říkal naprosto klidným hlasem Herstus.

Pražané tak letos dokazují, že by to mohla být jedna za z těch více vydařených sezon za poslední roky. Vždyť z úvodních devíti kol odešlo Kovo jen třikrát poraženo a dvakrát bralo body po výhře na samostatná střílení. Všechny ostatní zápasy znamenaly pro Pražany plný počet bodů a momentálně, i když před svými konkurenty pod sebou mají o jeden odehraný zápas navíc, okupují třetí příčku v tabulce. „Na to, jak tento tým byl poskládaný, a jak spolu ze začátku sezony nekorespondoval, tak ta poslední tři čtyři kola už ukázal kolektivní sílu, která nám vyhrává zápasy,“ na závěr připomíná domácí trenér výhru nad Plzní a Kertem po zmiňovaných samostatných nájezdech.