CROSSDOCK Extraliga

Odvety prvního kola CCM Extraligy jsou tady! Kdo se bude radovat tentokrát?

O nadcházejícím víkendu nás čeká opět velká porce zápasů. V sobotu je na programu desáté kolo a v neděli pak tři utkání z kola jedenáctého. Téměř všechny první vzájemné zápasy už byly v letošní sezoně odehrány a čekají nás tedy odvety.

Sobota 10. kolo

HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 22. 10. v 11:00

Hradec nepřidal výhru ani v minulém kole. V tom přivítal na svém hřišti Rakovník, kterému podlehl 1:2 po samostatných stříleních. Hradečtí šli sice do vedení, ale jednobrankový náskok nedokázali udržet. Rakovník srovnal, a nakonec slavil výhru po úspěšných nájezdech. Hradci tak i nadále patří předposlední příčka. Ústí doma naopak zvítězilo za tři body. O výhru se zasloužil hlavně Lukáš Soukup, který už v první třetině vstřelil Plzni hattrick. U čtvrté branky si připsal asistenci, kterou ukončil svoje úžasné představení. Zda si nechal něco i na další zápas, ve kterém se utká Ústí s Hradcem, zjistíme v prvním víkendovém zápase. První letošní vzájemné utkání musela rozhodnout až samostatná střílení, po kterých vyhrálo Ústí 3:2!

TJ KOVO Praha vs. HBC Kovodemont Most, sobota 22. 10. v 11:00

Kovo si už v pátek připsalo velmi cennou výhru. Stalo se totiž prvním týmem letošního ročníku, který dokázal porazit Kladno. V prostřední části odskočili Středočeši na rozdíl dvou branek, ale Kovo dokázalo třemi góly otočit skóre na svoji stranu. Vedení už udrželo a připsalo si tři body. Oproti tomu Most stále prožívá krizi. Stále má na svém kontě pouze jednu výhru a patří mu poslední příčka. Naposled podlehlo Autosklu 1:3. V sobotním zápase tak budou favoritem určitě Pražané, kteří vyhráli i první vzájemný zápas a to 5:2, zda to potvrdí i tentokrát, zjistíme od 11:00 hod.

HBC Rakovník vs. HBC ALPIQ Kladno, sobota 22. 10. ve 14:00

Kladno se po první porážce v sezoně od KOVO Praha utká s Rakovníkem. V pozdním pátečním zápase sice vedl ALPIQ o dvě branky, ale vedení nedokázal udržet a poprvé se musel sklonit před soupeřem. Nadále však drží před druhým Autosklem první místo. Rakovník se nachází na deváté příčce. O minulém víkendu ho čekaly hned dva zápasy. Nejprve porazil Hradec 2:1 po samostatných stříleních a v neděli stejným výsledkem, ale v základní hrací době porazil také Sudoměřice. První letošní vzájemný zápas vyhrálo Kladno 4:0.

SK Sudoměřice vs. HBC Plzeň, sobota 22. 10. ve 14:00

Sudoměřice, aktuálně sedmý tým extraligy, odehrály během minulého víkendu hned dvě utkání. Nejprve porazily Letohrad 4:3 po samostatných stříleních a v neděli se musely sklonit před Rakovníkem, který vstřelil vítězný gól čtrnáct sekund před závěrečnou sirénou. Plzni se příliš nedaří a toho dokázalo využít Ústí, které ji porazilo díky třem brankám Soukupa během první třetiny. První vzájemný zápas vyzněl lépe pro Plzeň, která porazila Sudoměřice 3:1. Nyní oba týmy v tabulce dělí jen rozdílné skóre, protože mají shodně jedenáct bodů. Je tedy rozhodně na co se těšit.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha, sobota 22. 10. v 16:00

Další souboj tabulkových sousedů přinese zápas mezi Letohradem a Kertem. Prvně jmenovaný si připsal o uplynulém víkendu porážku 3:4 po samostatných stříleních. Proti Sudoměřicím dvakrát prohrával. Zkraje třetí třetiny šel díky dvěma brankám během sedmadvaceti sekund do vedení, které však nedokázal udržet, a nakonec bral pouze bod. Kert dostal díky lichému počtu účastníků volno. První vzájemný zápas vyhrál Kert nad Letohradem 2:1 díky dvěma brankám Martina Kručka ze třetí třetiny. Vyrovnané utkání se dá očekávat i tentokrát. Zápas začíná v 16:00.


Neděle 11. kolo

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň, neděle 23. 10. v 10:00

Čtvrtý Letohrad narazí ve druhém utkání víkendu na osmou Plzeň. Loňské vzájemné zápasy mluví ve prospěch Plzně, která vyhrála oba duely. Nejprve si poradila s Letohradem 3:2 na jeho půdě, a poté ho porazila i na svém hřišti, kde mu tentokrát nedovolila vstřelit ani jednu branku a zvítězila 5:0. Nedělní utkání začíná v 10:00 hod.

HBC Kovodemont Most vs. Elba DDM Ústí nad Labem, neděle 23. 10. v 11:00

Severočeské derby se odehraje v neděli v Areálu netradičních sportů v Mostě, kam zavítá Ústí. Loňská vzájemná utkání byla nerozhodně 1:1. Oba zápasy skončily rozdílem jedné branky a první duel musela rozhodnout až samostatná střílení. Zajímavostí je, že v obou případech vyhrál hostující tým. Nejprve zvítězilo Ústí 2:1 po samostatných stříleních a poté Most 4:3. Letos se však Mostu zatím nedaří, tak třeba toto derby bude to, co ho nastartuje.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha, neděle 23. 10. v 11:00

Kert po týdenní pauze čekají nyní hned dvě utkání. Po sobotním v Letohradu, se mu v neděli do cesty postaví Hradec. Rozdíl v tabulce mezi těmito dvěma týmy je osm bodů. Více se daří Kertu, který se nachází na páté pozici, kdežto Hradec se krčí na předposlední příčce. Loňská vzájemná utkání jasně hovoří ve prospěch Kertu, který vyhrál oba duely velkým rozdílem. V prvním zápase nedovolil Hradci na jeho hřišti vstřelit ani jednu branku a porazil ho 6:0. Na pražském hřišti vstřelil Hradec tři branky, ale ani to mu nestačilo na výhru, protože Kert vstřelil gólů sedm.