CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola: Most se bude snažit nastoupit na vítěznou vlnu v derby s Ústím

Zápas kola se v neděli odehraje v severních Čechách. Domácí hokejbalisté Mostu, kteří prožívají prozatím velice nepovedený vstup, respektive už rozjetou CCM Extraligu, se budou snažit podstatě poprvé v ročníku nastoupit na vítěznou vlnu v derby proti ústecké Elbě.

Most se v sezoně trápí, zlepší se v neděli?

Kovodemont se v loňské sezoně probojoval do play-off, kde vypadl proti pozdějšímu mistrovi z Pardubic. Most tak chtěl navázat na defacto povedenou sezonu i v letošním ročníku, jenomže se zatím trápí. Patří mu totiž prozatím poslední pozice, přičemž na kontě má pouhé tři body. S jedenácti vstřelenými brankami jsou Mostečtí i momentálně nejhorší v ofenzivě, pro srovnání ale Rakovník má na svém kontě devatenáct tref, ovšem hned o čtyři zápasy více. Je tak pravděpodobné, že se Severočeši ze dna této statistiky ještě vyhrabou.

Co naopak není pro Kovodemont dobré je to, že za sedm zápasů už šestadvacetkrát inkasoval. Pokud tak v neděli přijde zlepšená obranná fáze, můžou se domácí reálně pokusit konečně bodovat! To se však Mostu v sobotu vůbec nepovedlo, na hřišti pražského Kova totiž prohrál vysoko 6:0!

Elba se drží v klidných patrech tabulky

Hokejbalisté Ústí nad Labem budou do nedělního střetnutí vstupovat s klidem na holích. Sezona se jim zatím daří podstatě podle představ, protože se drží v patrech, které zaručují postup do play-off. Elba má momentálně na kontě z osmi zápasu třináct bodů. Když se k tomu přidá pětadvacet vstřelených a devatenáct obdržených branek, je z toho pro hosty šestá příčka. I zde to ale začíná být bodově hodně nahuštěné, Ústečtí tak z nedělního mače pochopitelně nebudou chtít odejít poraženi.

Elba k sobotnímu zápasu zajížděla do východních Čech, kde se odehrálo na oko diváky velice zajímavé a nakonec i dramatické střetnutí. Zápas plný branek však přeci jenom nakonec zvládl lépe Hradec Králové, který si tudíž připsal veledůležité tři body za domácí výhru 5:4. Ústí tak bude vstupovat do nedělného zápasu, stejně jako Most, s porážkou v zádech.