CROSSDOCK Extraliga

Desáté kolo přineslo hned tři nuly, které udrželo KOVO, Kert a Kladno

Desáté kolo přineslo odvety kola prvního, a hned tři utkání přinesla jasné výsledky. O ty se postaraly dva pražské týmy. Brankáři KOVA, Kladna a Kertu udrželi čisté konto a naopak se činili hráči v poli. Ústí ztrácelo v zápase s Hradcem dvě branky.

HBC Hradec Králové 1988 – Elba DDM Ústí nad Labem 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Novák (Fišer), 14. Krejčík (Mitra), 17. Krejčík (Veselý), 20. Svoboda (Hudeček, Pekárek), 33. Hudeček (Tesař, Svoboda) – 2. Langthaler (Pilař), 19. Langthaler (Soukup, Švanda), 22. Kváš (Růžička, Pilař), 44. Poláček (Švanda).

Střely: 29:21, vyloučení: 4:3, bez využití, v oslabení: 0:0.

První vzájemné utkání těchto dvou celků musela rozhodnout až samostatná střílení, která nebyla úplně daleko ani nyní. Během prvních čtyř minut viděli diváci hned dvě branky. Nejprve šlo do vedení Ústí, ale Hradec během dvou minut srovnal. Třemi brankami v kuse se dostali domácí do dvoubrankového vedení. Další zajímavá čtyřminutovka přišla během prostřední části, kdy skórovalo Ústí, Hradec a opět Ústí. Hradec si vzal svůj náskok zase zpátky, ale dvě minuty před koncem snížila opět Elba a následně dostala k dispozici přesilovou hru, ve které vyzkoušela hru bez brankáře. Dvojnásobnou početní výhodu však nedokázala využít a tři body tak bral Hradec.

TJ KOVO Praha – HBC Kovodemont Most 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Franěk (Valenta), 13. Krištof (Šlehofer), 25. Svoboda (Drak, Franěk), 39. Zeman Ma. (Strejček, Drak), 42. Svoboda (Valenta, Winter), 45. Bydžovský (Wurdák, Bravenec).

Střely: 37:17, vyloučení: 5:9, využití: 3:0, v oslabení: 0:0.

V zápase KOVA s Mostem padaly góly pouze do jedné branky. Domácí šli do vedení ve čtvrté minutě, kdy nakonec vítězný gól vstřelil Franěk. Po první siréně byl stav utkání 2:0. V prostřední části bylo docela rušno. Od devatenácté minuty do pětadvacáté byl stále někdo na trestné lavici. Bylo uděleno celkem šest trestů, po třech na obou stranách. Právě v pětadvacáté minutě využili početní výhodu Pražané a navýšili svůj náskok. V závěrečné patnáctiminutovce přidali další tři branky a radovali se z vítězství 6:0.

HBC Rakovník – HBC ALPIQ Kladno 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Schnaubelt (Kohout), 12. Kohout (Novák, Kudela), 21. Dědič (Šrámek), 39. Kudela (Novák), 45. Hnízdil D. (Ogurčák).

Střely: 14:37, vyloučení: 5:4, využití: 0:1, v oslabení: 0:1.

Také ve třetím utkání dne se radovali z branek hráči pouze jednoho týmu. Kladno si zlepšilo po prohře s Kovem náladu proti Rakovníku, kterému vstřelilo ještě o branku více, než v prvním případě, kdy ho porazilo 4:0. Už v první třetině si vybojoval ALPIQ dvoubrankové vedení. Ve třetí třetině za stavu 3:0, dokázali Kladenští nejprve využít nabídnutou přesilovou hru a sedm sekund před koncem celého utkání navíc přidali gól v oslabení, když se do černého trefil Daniel Hnízdil.

SK Sudoměřice – HBC Plzeň 1:2 s.s. (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Kaluža (Skyba, Terna) – 12. Valenta (Matějka), 45. Kejř

Střely: 20:22, vyloučení: 4:8, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.

Nejvyrovnanější utkání se odehrálo na hřišti Sudoměřic, kam zavítala Plzeň. Ta šla do vedení ve dvanácté minutě a nejtěsnější možný výsledek držela až do závěrečné třetiny, kdy se osm minut před závěrečnou sirénou trefil při přesilové hře Kaluža, díky kterému šel zápas do samostatných střílení. V těch byla nakonec úspěšnější Plzeň, která tak brala o bod více. Díky tomu se drží v tabulce na sedmém místě, o bod právě před Sudoměřicemi.

SK Hokejbal Letohrad – HC Kert Park Praha 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Fejfar, 34. Wróbel (Kruček), 36. Kruček (Wróbel).

Střely: 20:16, vyloučení: 1:3, bez využití, v oslabení: 0:0.

A nula do třetině! Tentokrát na hřišti Letohradu, kde se nedokázali prosadit právě domácí. První třetina nepřinesla moc akcí a po konci na tabuli stále svítilo skóre 0:0. V prostřední části se už diváci branky dočkali. V šestadvacáté minutě se o ni postaral hostující Fejfar. O svém vítězství rozhodli definitivně Pražané během dvou minut zkraje třetí třetiny. Nejprve se prosadil Wróbel a po něm také Kruček. Tomu se proti Letohradu daří. V prvním vzájemném utkání totiž svými dvěma brankami rozhodl o výhře. Tentokrát pouze upravil výsledek na konečných 0:3.