CROSSDOCK Extraliga

Most se dál trápí, zápas kola s Ústím rozhodla jeho nedisciplinovanost

Zápas jedenáctého kola nás v neděli zavedl do severních Čech. V mostecké hale se totiž uskutečnilo derby s Ústím nad Labem. To přijíždělo v lepším tabulkovém postavení. Obě mužstva však sobotní zápasy nezvládla, takže touha po bodech byla na obou stranách pochopitelně stejná.

Kovodemont v první periodě držel krok

Začátek zápasu nepřinesl nějak extra útočnou hru. Oba celky se ale tlačily do koncovky a začalo tak být postupně otázkou času, kdy přijde úvodní gól. Ten si připsali hosté, a to díky velice rychlému protiútoku po pravém křídle. Tudy totiž pronikl Sokup a poté poslal hodně prudký míček před branku. Hubený sice měl na zádech obránce, i tak ale dokázal šikovně nastavit hůl a všichni tři hráči, tedy i včetně domácího brankáře, pak skončili "vsítěni" v brance. Byl tam s nimi ale i míček, takže se Elba mohla radovat z vedení - 0:1.

S nepříznivým stavem se pochopitelně Kovodemont nechtěl smířit a trochu přidal. Jednatřicet vteřin před první sirénou za to poté přišla odměna. Švancar střílel od pravého mantinelu a před brankou tečoval míček do sítě Procházka - 1:1.

Dvě dvojnásobné přesilovky, dvě branky!

Začátek druhé periody začal rozhodně lépe domácí tým. Ten si v kabině zřejmě řekl něco podstatnějšího ke hře, jelikož to byl Most, který obstřeloval branku a snažil se jít poprvé v zápase do vedení. Dlouho se však domácí nemohli prosadit, až o svoji mírnější převahu přišli vlastní nedisciplinovaností.

Během chvíle se totiž na trestné lavici ocitla hned trojice hráčů Mostu a bylo tak jasné, že tady se bude s největší pravděpodobností lámat zápas. A to se také vzápětí potvrdilo. První početní výhodu využil Štěpánek, který se za malý moment dostal za trojici hráčů Kovodemontu i podruhé a bylo to 3:1 pro Elbu!

Dva dvoubrankoví střelci

Domácí tak do poslední třetiny vstupovali s dvoubrankovou ztrátou, jak se ale už několikrát ve sportu ukázalo, dvě branky nejsou žádnou překážkou. Ostatně Ústí se v předchozí části do tohoto trháku dokázalo dostat brankami, které padly jen osmnáct vteřin po sobě. Rozhodně tak ještě nebylo rozhodnuto a to moc dobře věděl i Most, který chtěl nepříznivý výsledek zvrátit.

Ovšem už šestnáct vteřin po úvodním vhazování se dokázal prosadit také hostující Soukup, který stanovil průběžný výsledek na 1:4 z pohledu Mostu a bylo tak prakticky rázem již definitivně rozhodnuto. Následné minuty byly hodně o soubojích a také o dohrávání utkání. Skóre se ale přeci jenom nakonec ještě posunulo. A bylo to znovu díky ústeckému Soukupovi, jenž třetinu ukončil stejně tak, jako ji začal. Tedy brankou, a to tentokrát pouhých sedm vteřin před sirénou. Elba si tak odvezla ze severočeského derby tři body za konečnou výhru 5:1.

HBC Kovodemont Most vs. Elba DDM Ústí nad Labem 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Procházka (Švancar, Chytrý) – 12. Hubený (Soukup, Kučera), 23. Štěpánek (Švanda, Kváš), 23. Štěpánek (Soukup, Červinka), 31. Soukup, 45. Soukup (Hubený, Langthaler)

Střely: 24:30, vyloučení: 5:5, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0, rozhodčí: Danylec, Záhora.

HBC Kovodemont Most: Brém – Koudelka, Kopýtko, Chyba, Zika, Abrahám – Chytrý, Bruštík, Procházka – Krajíček, Švancar, Pánek – Drenčko, Manert, Singr.

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda – Kerl, Kučera, Kváš, Poláček, Růžička, Švanda – Červinka, Horáček , Hubený – Langthaler. Pilař, Soukup – Šilínek, Štěpánek.