CROSSDOCK Extraliga

Hradec šokoval Kert Park, Letohrad zase Plzeň. Boj o osmičku se dramatizuje!

Dvě víkendová vítězství hradeckých hokejbalistů kompletně zamíchala kartami v boji o osmou postupovou pozici. V polovině základní části se do hry vrátily týmy Hradce Králové a Rakovníka, problémy naopak přetrvávají v Plzni, která nestačila na Letohrad.

SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Teplý (Lajčiak, O. Lux), 36. Halbrštát (Košťál) – 23. Valenta (Vlasák, Pokorný).

Střely: 33:25. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Před vstupem do letošního ročníku bychom o favoritovi zápasu Letohrad – Plzeň nemuseli vůbec debatovat. Vítěz loňské základní části se ale zatím trápí, z deseti utkání vyhrál pouze čtyřikrát a ne jinak tomu bylo i v Letohradě. Plzeňští hokejbalisté se sice dostali do vedení v polovině druhé třetiny zásluhou Valenty, domácí hráči si ale to nejlepší schovali až na třetí třetinu! V rozmezí 75 sekund nejprve překonal gólmana Kráčinu v dvojnásobné početní výhodě Teplý, následně v pokračující přesilovce strhl vedení na stranu Letohradu Halbrštát. Ani závěrečná power-play Plzně srovnání stavu nepřinesla, navíc Halbrštát v závěru ještě trefil břevno prázdné branky. Letohrad se po výhře 2:1 posunul již na čtvrté místo tabulky, Plzeň zůstává sedmá.

HBC Kovodemont Most – Elba DDM Ústí nad Labem 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Procházka (Švancar, Chytrý) – 12. Hubený (Soukup, Kučera), 23. Štěpánek (Švanda, Kváš), 23. Štěpánek (Soukup, Červinka), 31. Soukup, 45. Soukup (Hubený, Langthaler).

Střely: 24:30. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.

V utkání kola zamířilo na hřiště trápícího se Kovodemontu Ústí nad Labem, které se zaslouženě dostalo ve 12. minutě hry do vedení, když Michal Hubený lehkou tečí usměrnil míček za záda Bréma. Domácí ještě do pauzy dokázali srovnat, o jejich osmé porážce v probíhající sezoně ale rozhodla hned následující perioda. Dva slepené góly Jana Štěpánka v rozmezí osnmnácti vteřin přinesly Elbě dvoubrankový náskok, který si již zkušené mužstvo ze severu Čech pohlídalo. Ve třetí třetině si ještě dvakrát užil gólovou radost Lukáš Soukup, který již pouze pečetil další vítězství Elby. Krize mosteckého hokejbalu trvá, Kovodemont je pouze s jedním vítězství z devíti utkání jednoznačně na chvostu extraligové tabulky.

HBC Hradec Králové 1988 – HC Kert Park Praha 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Mitra (Novák), 17. Hudeček (Fišer), 21. Bacovský (Fišer), 43. Fišer (Bacovský, Novák) – 9. Šperl (Rozenberg, Bureš), 44. Topolánek (Wróbel), 45. Šperl (Topolánek, Wróbel).

Střely: 38:19. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Hradec Králové vstupoval do utkání proti Kert Parku po sobotním vítězství povzbuzen, v souboji s favorizovaným pražským týmem však inkasoval z hokejky Šperla jako první. Vedení 1:0 Kert Park Praha udržet nedokázal a co hůře, ve druhé třetině totálně vyhořel. Výrazná střelecká převaha byla zužitkována Hudečkem a Bacovským, necelé tři minuty před koncem pečetil výhru Východočechů Fišer. Soupeř však zbraně nesložil, dvěma brankami snížil, ale vyrovnat již nedokázal. Hradec Králové se po výhře 4:3 posunul na jedenáct bodů a již dýchá na záda osmým Sudoměřicím.

Do čela kanadského bodování se díky čtyřem bodům v nedělním duelu vyšvihl ústecký Lukáš Soukup, který s devíti brankami a stejný počtem asistencí drží náskok před Tomášem Wróbelem. Statistikám brankářů kraluje s téměř jednou inkasovanou brankou na zápas kladenský Jan Jirotka před pardubickým Davidem Stárkem a plzeňský Petrem Kráčinou.