CROSSDOCK Extraliga

Beci mě k brance už moc nepouští, smál se v den svých kulatin Štěpánek z Elby

V jedenáctém pokračování CCM Extraligy se tentokrát Zápas kola uskutečnil v mostecké hale. Sem zajížděl celek z nedalekého Ústí nad Labem, jenž přijížděl určitě i v lepším rozpoložení.

Do zápasu oba týmy vstupovaly s porážkou v zádech, jelikož Kovodemont prohrál v sobotu na hřišti pražského Kova a Elba zase v Hradci Králové. „Potřebovali jsme za každou cenu bodovat, když Most není v psychické pohodě,“ říkal chvíli po zápase Jan Štěpánek z hostujícího celku. „Sice lepíme sestavu, ostatně jako kluci z Mostu, protože máme nějaké zraněné hráče nebo jsou nemocní. Jsem ale rád, že se nám to povedlo,“ dodal vzápětí.

První perioda skončila remízou 1:1, přičemž ale druhé pokračování začali lépe domácí. Ti se totiž snažili hned od úvodního vhazování jít poprvé v duelu do vedení, což se jim ale nakonec nepodařilo. Navíc se dopustili hned několika faulů za sebou a v jednu chvíli se tak na trestné lavici ocitla trojice mosteckých hráčů. To mohlo znamenat podstatě čtyřminutovou přesilovou hru pro Ústí.

V přesilovce 5 na 3 jsme věděli, že utkání zlomíme

Na takto dlouho výhodu ale nedošlo, protože nedisciplinovanost Mostu rychle potrestal dvěma slepenými brankami hostující hokejbalový matador Jan Štěpánek. „Byla tam v té chvíli vidět zkušenost, naše přesilovková lajna spolu hraje pohromadě už dlouho, takže o sobě už dobře víme. Bylo jasné, že když budeme hrát pět na tři, že by se to utkání mohlo zlomit na naší stranu,“ říká autor důležitých branek.

Jan Štěpánek si tak v neděli dopoledne nadělil parádní dárek ke svým kulatým čtyřicátým narozeninám, které kromě dvou tref, oslavil také jednou asistencí. „To, že se dostanu v mých letech ještě k brance, už vůbec nečekám,“ směje se. „Beci jsou teď tak rychlí a silní, že mě k tomu příliš nepouští. Jsem tak rád, že si můžu zahrát přesilovou hru a od těch nejlepších spoluhráčů to takhle dostávat,“ doplňuje na závěr velezkušený ústecký hráč, který odehrál v nejvyšší hokejbalové soutěži, a především pak v Elbě, již přes patnáct sezon.