CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM extraligy, aneb lekce matematiky

Hned dvě kola CCM Extraligy hokejbalu (10. a 11.) proběhla o uplynulém víkendu, během kterého jsme měli možnost shlédnout hned osm utkání, z nichž dvě utkání během víkendu odehráli hráči Mostu, Plzně, Letohradu, Hradce Králové, Kertu a Ústí nad Labem.

Pouze v hokejbalu platí, že: 3 x 0 = 9

Ze sobotních pěti utkání skončila hned tři něco : 0. Konkrétně Kovové vosy 6x bodly do Mostu, Rysové (Kladno) 5x kousli do Raků a Kert 3x střelil Jeleny (Letohrad).

Sečteno a podtrženo: tři vítězství s nulou obdržených gólů se rovná devět bodů do tabulky.

Pouze v hokejbalu dále platí, že: 2 x 2 = 3

V nedělním zápasu kola proti sobě nastoupili domácí z Mostu proti hostujícím z Ústí. Ve 12. minutě se trefil ústecký Hubený – 0:1. Tento hubený náskok však Ústí nevydržel dlouho, jelikož v 15. minutě se trefil domácí Procházka po nahrávce Chytrého Švancara – 1:1. Ve 23. minutě však hostující čerstvý čtyřicátník Štěpánek předvedl všem přítomným své ruce a byly z toho rázem dvě „ještěrky na opuce“ – 1:3. A aby těch počtů nebylo málo, tak ústecký Soukup ještě do závěrečné sirény stihl přidat dvě branky – první sobecky sám a druhou po nahrávce Hubeného Langhtalera, díky čemuž se i v současném chladnějším počasí může vyhřívat na prvním místě tabulky střelců celé extraligy. Nutno podotknout, že na dva z předchozích tří gólů stihl ještě přihrát!

Sečteno a podtrženo: dvě trefy dvou ústeckých hráčů znamenaly výhru 1:5 a tři body na kontě Ústí nad Labem.

Mečouni se Jelenům neubránili

Plzni se (s)prostě v poslední době příliš nedaří. V sobotu sice nakonec zdárně přeměřila sudy (Sudoměřice – Plzeň 1:2 ss), ale v nedělním utkání proti letohradské spárkaté zvěři vyšla naprázdno. A to stačilo pouhých 75 vteřin! Plzeňští šli sice zhruba v polovině zápasu do vedení, ale v poslední třetině jeleni dvakrát krátce po sobě zatroubili a bylo po zápasu – 2:1. A to jsou jeleni býložravci…

Piráti dobyli Kert

Po sobotním vítězství nad ústeckou Elbou (5:4) si královéhradečtí vyšlápli i na pražský Kert. V utkání šli do vedení nejprve hosté, ale následně čtyřikrát udeřili Piráti a bylo v podstatě po zápasu. Žádný bod domácím nesebral ani dvakrát skórující Šperl, Topolánek (1+1), Wróbel (0+2) či Rozenberg.

Československý Superpohár patří Čechům

Pardubice v roce 2016 nenašly na velkých akcích přemožitele, a tak po tzv. Doublu slaví také Tripple. Po vítězství v loňském ročníku extraligy a letošním Českém poháru je čekala ještě poslední výzva, kterou byl Československý Superpohár proti vitamíny posílenému mužstvu z Martina. Byť to zpočátku utkání vypadalo, že přeplněné tribuny uvidí vyrovnaný hokejbal, tak postupem zápasu vedení Pardubic postupně narůstalo až na konečných 7:1. I tak se ale dalo rozejít bez krve, naposled a poprvé.

Pardubice jsou u nás pro rok 2016 jasným hokejbalovým pánem, za to díky, čus a ámen.