CROSSDOCK Extraliga

Sváteční program: Sudoměřice okusí půdu mistra. Ožije Plzeň proti rozjetému Hradci?

Základní část hokejbalové CCM Extraligy vstoupila do druhé poloviny, osmička postupujících do vyřazovacích bojů začíná krystalizovat. V rámci státního svátku do hry vstoupí deset extraligových mančaftů, co je na programu?

ZÁPAS KOLA: ALPIQ Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad, pátek 28.10. v 11:00

První souboj v letošní sezoně potká i hokejbalisty Kladna a Letohradu. Domácí Alpiq se může pyšnit nejlepším útokem celé ligy, společně s Pardubicemi navíc inkasoval pouze patnáct branek a po zásluze se s jedinou porážkou vyhřívá na čele extraligové tabulky. Letohrad lze, spolu s pražským Kovem, zařadit k největším překvapením letošního ročníku. Čtvrtou pozici se pokusí vylepšit na hřišti lídra tabulky a navázat tím na poslední vítězství proti hokejbalistům z Plzně.

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988, pátek 28.10. v 16:00

Deset zápasů – 3 výhry, 3 remízy a 4 porážky. Danou statistiku si loňský vítěz základní části za rámeček rozhodně nedá. Plzeň vloni odcházela z drtivé většiny zápasů s pocitem vítězství, nyní bojuje o holé udržení v elitní osmičce. Právě souboj s Hradcem Králové by mohl být v tomto ohledu klíčový. Východočeši si totiž o minulém víkendu připsali dvě vítězství a rázem se aktivně zapojili do boje o play-off. Hradecké táhne zejména Jan Bacovský, který je společně se Soukupem a Wróbelem nejlepším střelcem celé soutěže!

Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ KOVO Praha, pátek 28.10. v 16:00

Nenápadné Kovo Praha dokázalo v letošním ročníku již šokovat řadu soupeřů, další skalp by si celek z hlavního města rád připsal i v Ústí nad Labem. Elba zvládla poslední souboj s Mostem excelentně a s Lukášem Soukupem vpředu se pokusí zastavit rozjetý vlak Kova. Kovo z deseti duelů sedmkrát zvítězilo a díky tomu se vyhřívá na třetím místě tabulky. Ústečtí mají na kontě o tři body méně, sídlí na pozici číslo pět a rádi by se na svého soka dotáhli. Na severu Čech se startuje v pátek ve 4 hodiny odpoledne!

HC Kert Park Praha vs. Kovodemont Most, pátek 28.10. v 17:00

Kert Parka Praha bude na vlastním hřišti vstupovat do klání proti Mostu v jednoznačné pozici favorita. I přesto, že je tým z hlavního města zatím za očekáváním a v tabulce i za svým hlavním rivalem z Kova, chce si sebevědomí zvednout právě proti trápícímu se Mostu. Kovodemont se z devíti případů pouze jednou radoval z vítězství, vstřeli pouze devět branek a s 37 inkasovanými góly je druhým týmem s jednoznačně nejhorší obranou CCM Extraligy. Dokáže se zvednout proti Kert Parku?

Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. SK Sudoměřice, pátek 28.10. v 18:00

Ačkoliv odvety základní části hokejbalové extraligy již v minulém kole odstartovaly, pro Pardubice bude souboj se Sudoměřicemi pro letošní sezonu premiérový. Oba celky se poprvé potkají právě ve východních Čechách. Obhájce titulu o minulém víkendu získal Československý Superpohár 2016, nyní se již znovu musí soustředit na domácí soutěž a nahánění vedoucího Kladna. Oproti Alpiqu má o jedno utkání odehráno méně, do zápasu proti osmým Sudoměřicím vstoupí v roli favorita. Obraně soupeře bude hrozit zejména Jan Bílý, který bude chtít rozšířit zisk dosavadních čtrnácti kanadských bodů.