CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola na Kladně! Podaří se Letohradu odvést cenné body?

Dvanácté pokračování CCM Extraligy nabídne podruhé v tomto ročníku zápas kola na Kladně. Aktuální lídr soutěže se totiž střetne s Letohradem, který je letos jedním z překvapeních soutěže, jelikož se drží na nejvyšších příčkách. Na diváky tak čeká velice zajímavé střetnutí.

Kladno ztratilo jen třikrát, jinak vévodí

Kladenští odstartovali před dvěma měsíci v pátek celou novou sezonu proti nováčkovi z Rakovníku, po této výhře se ještě Středočeši dvakrát přibrzdili s Plzní a Autosklem, kdy nakonec vyhráli až po samostatných nájezdech. Potom ale už Kladno začalo kralovat naplno a sbíralo tři body jako na běžícím páse. Zastavit je dokázalo až před dvěma týdny pražské Kovo, které předvedlo skvělý obrat, který tak znamenal první prohru Kladenských v letošní sezoně. Středočechům to ale příliš nevadí, i nadále se vyhřívají na čelní pozici extraligové jedenáctky, a to s minimálně tříbodovým náskokem před Pardubicemi.

Nejproduktivnějším hráčem Kladna je prozatím Dominik Barnošák, který tak už začíná potvrzovat, proč se stal v letní pauze výraznou posilou Středočechů. Na kontě má celkem devět kanadských bodů, a to za dvě branky a sedm nahrávek. Na paty mu ale šlape Martin Kohout, který má o tři zápasy méně, tedy sedm, a vstřelil už pět branek a přidal tři nahrávky. Momentálně statisticky nejlepší brankář letošního ročníku patří ALPIQu. Jan Jirotka má totiž z osmi odchytaných zápasů na svém kontě tři nuly, devět obdržených branek, což tvoří velice dobrý průměr 1,13 branek na zápas a úspěšnost zákroků 95,08 %!

Letohrad hraje v pohodě a zařadil se mezi černé koně extraligy

Východočechům se v letošní sezoně prozatím daří nad očekávání a drží se v nejvyšších patrech tabulky a především v těch, které zajišťují klidný vstup do play-off. Letohrad začal sezonu sice prohrou, poté ale už začal sbírat potřebné body, kterých má momentálně osmnáct z deseti utkání. Jeleni si připsali například i hodně cenný skalp Autosklářů z Pardubic nebo také těsné vítězství proti Plzni. Ve finále je z toho pro Letohradské před zápasem 12. kola čtvrtý flek se sedmibodovou ztrátou na svého dalšího soupeře z Kladna.

Co se týče kanadských bodů u Východočechů, tak u nich je špička této statistiky velice vyrovnaná. Hned dvojice hráčů má totiž stejný počet bodů, a to dokonce shodně za pět branek a tři nahrávky. Přeci jenom je na tom ale o trošku lépe Jiří Košťál, který toto stihl za devět zápasů, přičemž David Halbrštát k tomu potřeboval o jeden duel více. Co se týče brankářských statistik, tak oba gólmani doplácí na to, že Letohrad obdržel už poměrně hodně branek. Jednička Jan Šimara má tak ze sedmi zápasů patnáct obdržených branek, což tvoří 2,30 na zápas a celkovou úspěšnost 90,38 %.