CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola se dlouho snažil ovládnout Letohrad, Kladno pak ale ukázalo svoji sílu

Dvanácté pokračování CCM Extraligy přineslo Zápas kola na Kladně. Do středních Čech totiž cestoval celek Letohradu, který letos hraje ve velké pohodě a tu se snažil přenést i do zápasu s aktuálním lídrem soutěže.

Vyrovnaná úvodní partie

Hned od úvodních minut zvolil Letohrad defenzivní taktiku s tím, že by chtěl domácí trestat rychlými brejky. Kladenští se tak drželi převážně na polovině hostů a snažili se přes jejich obranu dostat k první brankové situaci. Na tu došlo v polovině periody, kdy se ale nejdříve vyznamenal Šimara, jenž vychytal Schnaubelta. O chvíli později však přišla přesná přihrávka od levého mantinelu na zadní tyčku, kde se už prosadil nehlídaný Kudela.

A tak se museli vydat do útočného snažení také Východočeši. A byl to Válek, který prakticky vzápětí mohl vyrovnat, ve veliké šanci však zamířil jen těsně vedle klece. Zmiňovaný hráč si ale napravil chuť o pár minut později. Po rychlém přechodu nahrával Halbrštát právě na Válka, který už si před Jirotkou dokázal poradit.

Letohrad dostal Kladno do neznámé role

Z defenzivní taktiky jelenů se ve druhé periodě stala trochu více ofenzivnější, jelikož domácím se příliš nedařilo hrát to, co potřebují a chtějí. Prostřední část zápasu tak přinesla velice útočný hokejbal na obě strany, ovšem s tím, že lépe na tom byli pořád domácí, protože hosté za celou patnáctiminutovku vystřelili na Jirotku jenom třikrát!

Po větších příležitostech od obou mužstev však padla ve druhé třetině branka paradoxně jenom do svatyně lídra extraligy. Přesilovou hru totiž dokázal využít Lajčiak a hosté tak v tomto momentu vytěžili z minima střel maximum, a to v podobě vedení proti Kladnu! To se tak dostalo do neznámé pozice, jelikož do závěrečné třetiny vstupovalo v pozici prohrávající celku.

Kladno prokázalo, proč je lídr

A průběžný nepříznivý výsledek pro domácí barvy, jakoby zase Kladno nastartoval. Už po minutě a jedné vteřině totiž bylo zásluhou Ogurčáka vyrovnáno a od té doby bylo vidět na hřišti hlavně jedno mužstvo. Středočechům to totiž pochopitelně nestačilo a před branku se tlačili i nadále. Ve finále z toho byla branka Soukupa, který poslal svůj celek zpět do vedení. A také trefa Daniela Hnízdila, jenž tak už definitivně určil, že všechny body nakonec zůstanou na Kladně.

HBC ALPIQ Kladno - SK Hokejbal Letohrad 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Kudela (Kohout), 32. Ogurčák (Barnošák), 38. Soukup (Barnošák, Hnízdil), 40. D. Hnízdil (Pliml) – 13. Válek (Halbrštát, Lajčiak), 26. Lajčiak (O. Lux, Košťál).

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – R. Soukup, Pliml, Dědič, Šícha, Kudela, Haisman – Martykán, Fenyk, D. Hnízdil, Barnošák, Pražák, Špaček, Šrámek, Ogurčák, Kohout, Novák, Schnaubelt, Procházka.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Švec, F. Lux, Věchet, Adamec, Vychytil, J. Hejtmánek – Škabraha, Halbrštát, Lajčiak, Válek, O. Lux, J. Lux, Košťál, Böhm, Anýž.

OHLASY TRENÉRŮ

Drahomír Kadlec (trenér Kladna)

První dvě třetiny jsme nehráli vůbec tak, jak jsme chtěli. Hřiště bylo sice mokré a míček tvrdý, jenomže to je pro oba mančafty stejné. Až třetí třetina přinesla hokejbal, který chceme od hráčů po celý zápas. Pro Letohrad to bylo sice kruté, ale nám se ta závěrečná část povedla a díky tomu jsme zápas dovedli do vítězného konce. Musím ale říci, že Letohrad je silný soupeř, vždyť porazil Plzeň nebo Pardubice a nahoře v tabulce není jen tak. Tři body z tohoto utkání tak pro nás jsou hodně cenné.

Tomáš Friml (trenér Letohradu)

Zápas se mi hodnotí těžko. Dvě třetiny jsme hráli dobře v obraně, v té třetí části, kdy Kladno vyrovnalo, jsme jakoby přestali hrát. Domácí byli rázem lepší ve všech směrech, v pohybu, v důrazu… Poté padl třetí a čtvrtý gól, takže bylo po zápase. Kladno nakonec zaslouženě vyhrálo.

více sledujte na