CROSSDOCK Extraliga

12. kolo CCM Extraligy přineslo nečekaný výsledek, když Most porazil Kert!

Netradičně v pátek se odehrálo další kompletní kolo CCM Extraligy. V den vzniku samostatného československého státu bylo na programu dvanácté kolo. Nejnapínavější utkání přinesl duel mezi Ústím a Kovem, které rozhodla až samostatná střílení.

HBC ALPIQ Kladno vs. SK Hokejbal Letohrad 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Kudela (Kohout), 32. Ogurčák (Barnošák), 38. Soukup (Barnošák, Hnízdil), 40. Hnízdil (Pliml) – 13. Válek (Halbrštát, Lajčiak), 26. Lajčiak (O. Lux, Košťál).

Střely: 34:11, vyloučení: 3:4, využití: 2:1, v oslabení: 0:0.

Favorit z Kladna šel do vedení jako první, když se v osmé minutě trefil Kudela. Letohrad však dokázal udržet krok, a ještě do konce první třetiny srovnal. Přesto, že Kladno svého soupeře jasně přestřílelo, nedokázalo zakončit přesně a čtyři minuty před druhou sirénou šel Letohrad do vedení. ALPIQ rozhodně nechtěl padnout a ve třetí třetině zahájil cestu za vyrovnáním. To se mu povedlo, a navíc se trefil do černého ještě dvakrát, což mu zajistilo tříbodovou výhru. Letohrad však svou dobrou a běhavou hrou favorita hodně potrápil.

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Průcha (Valenta), 29. Gřonka, 36. Valenta, 43. Malý (Kunzmann, Vodrážka), 45. Průcha (Kunzmann) – 38. Fišer (Novák, Šimek), 41. Hudeček (Pekárek).

Střely: 23:21, vyloučení: 6:5, využití: 1:2, v oslabení: 0:0.

Plzni stačilo pouhých třináct sekund, aby šla do vedení. Další branku však viděli diváci až necelé dvě minuty před druhou sirénou, kdy poslal svůj tým do dvoubrankového vedení Gřonka. Za nepříznivého stavu 3:0 dokázali Hradečtí využít hned dvě přesilové hry, čímž se dostali zpátky do zápasu. Další góly však stříleli už jen domácí. Po Malém se ještě půl minuty před koncem trefil do prázdné branky Průcha, který stanovil výsledek na konečných 5:2.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. TJ Kovo Praha 2:3 s. s. (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Soukup (Kváš, Štěpánek), 27. Štěpánek (Soukup, Švanda) – 7. Strejček (Winter), 27. Strejček, rozh. náj. Košely.

Střely: 16:22, vyloučení: 6:6, využití: 2:0, v oslabení: 0:0.

Nejnapínavější utkání kola přinesl zápas mezi Ústím a Kovem, který dospěl až k samostatným střílením. Jako první šli do vedení hosté, když Strejček zasáhl míček ve vzduchu a trefil se přesně za záda Brhela. Pražané měli velké množství šancí a několik jich zastavila až tyčka ústecké branky. Elba dostala k dispozici přesilovou hru, kterou dokázala bleskově využít. Také v prostřední části padlo po jedné brance na obou stranách. Tyto dvě branky dělilo pouze padesát vteřin! Nejprve Ústí využilo další přesilovou hru a chvíli poté se radovali při hře pět proti pěti také hosté. Soukup se nedlouho poté dostal do samostatného úniku, ve kterém byl podražený a rozhodčí nařídil trestné střílení, které však domácí hráč neproměnil. V samostatných stříleních padlo celkem sedm branek, ale rozhodující byl až nájezd Košelyho z šesté série.

HC Kert Park Praha vs. HBC Kovodemont Most 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Fejfar – 1. Drož (Bruštík), 10. Švancar (Chyba, Chytrý).

Střely: 44:22, vyloučení: 3:6, bez využití, v oslabení: 0:0.

Most, když odjížděl ke svému zápasu proti Kertu, měl na svém kontě pouze jednu výhru a patřila mu poslední pozice. Ta mu zůstává i nadále, ale přibylo mu jedno vítězství, když dokázal zaskočit favorita. Kert vstoupil do utkání výborně a z branky se radoval už po sedmnácti vteřinách a vypadalo to, že roli favorita potvrdí. Mostu však stačilo necelých čtyřicet sekund a bylo vyrovnáno. V desáté minutě využil Most početní výhodu a šel do vedení. Kert svého soupeře jasně přestřílel, ale ani to mu však nestačilo, protože hostující Brém byl proti a nedovolil Kertu už skórovat. Další branka už nepadla a Most vybojoval cenné tři body za výhru 2:1.

HBC Autosklo–H.A.K. Pardubice vs. SK Sudoměřice 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Krejčí (Filip), 33. Bílý (Filip), 45. Březina (Bílý) – 42. Skyba (Havlík).

Střely: 32:25, vyloučení: 2:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.

V posledním utkání dne se proti sobě postavily Pardubice se Sudoměřicemi. Pardubice roli favorita dokázaly potvrdit a se soupeřem si poradily. Na začátku čtvrté minuty dokázali domácí využít přesilovou hru a šli do vedení. Další branky padaly až v závěrečné patnáctiminutovce. Nejprve se prosadilo opět Autosklo, ale Sudoměřice utkání ještě zdramatizovaly. Čtyři minuty před koncem snížily na 2:1 a o minuty později mohly vyrovnat. Vyrovnání však zabránil Stárek, který vypíchl protihráči míček holí. Hosté měli ještě několik velkých šancí, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Pardubice ještě potvrdily vítězství gólem deset sekund před koncem zápasu do opuštěné sudomeřické klece.