CROSSDOCK Extraliga

Spokojeni jsme jen se třetí třetinou, jinak se nám nedařilo, říká kladenský Petr Ogurčák

Dvanácté kolo CCM Extraligy přineslo i duel na Kladně. Domácí celek, který se vyhřívá na čelní pozici soutěže, přivítal Letohrad. Ten však letos hraje také ve velké pohodě a na přítomné diváky tak mohl čekat velice zajímavý duel.

První třetina sice začala lépe pro Kladno, které se dostalo po pár minutách hry do vedení. Jenomže to v podstatě muselo znamenat, že hosté začali rychle hledat odpověď. Ta také do první sirény přišla a do kabin se šlo za stavu 1:1. Druhé pokračování přineslo jenom jednu branku, a to do sítě domácích, což tedy zase znamenalo, že se Východočeši dostali trochu nečekaně do vedení. „Výsledek v tuto chvíli odpovídal tomu, jaký výkon jsme předváděli,“ věděl Petr Ogurčák z ALPIQU. „Ostatně to je náš dlouhodobý problém, že nedáváme góly. Hrajeme sice povětšinu zápasu na straně soupeře, kterého tlačíme, jenomže potřebné branky nedáváme,“ dodal vzápětí.

První gól jelenů padl po rychlém přečíslení a druhý zase po potřebném důrazu směrem do branky. „Přesně tohle nám chybí, my jsme hračičkové, místo toho, abychom to vyřešili jednoduše,“ pokračoval Ogurčák. A právě on ukázal, jak to může být jednoduché. Ve třetí třetině totiž už po jednašedesáti vteřinách vyběhl od pravého mantinelu a přesnou ranou vymetl růžek hostující klece. „Byla to důležitá branka, protože jsme poté měli za stavu 2:2 ještě hodně času jít do konce zápasu do vedení,“ věděl střelec povedené trefy.

Středočechy vyrovnání nakoplo, po chvilce to totiž bylo 3:2 a zanedlouho 4:2. Kladno tak nakonec znovu ukázalo svoji sílu a třemi brankami rozhodlo v závěrečné periodě o výsledku utkání v jeho prospěch. „Spokojeni můžeme být hlavně s poslední částí, ty předchozí dvě nebyly dobré. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli v náš prospěch,“ pokračuje třiadvacetiletý hráč loňského vicemista. A v čem že tedy byl ten největší rozdíl ve třetí periodě, že se Kladnu začalo dařit? „Jednoznačně v tom, že jsme začali střílet,“ uzavírá třetí nejproduktivnější hráč mužstva ze středních Čech, jenž má za devět zápasů pět branek a dvě asistence.