CROSSDOCK Extraliga

Škoda, že jsme vedení na Kladně neudrželi déle, smutnil po zápase Lukáš Lajčiak

Vraťme se ještě jednou k uplynulému zápasu 13. kola na Kladně. Konkrétně k hostujícímu mužstvu z Letohradu, které mohlo ve středních Čechách jen překvapit. A po třiceti odehraných minutách k tomu neměli Východočeši daleko, protože díky brance zkušeného Lukáše Lajčiaka ze Slovenska vedli.

Letohrad ještě do třetí třetiny vstupoval ve vedení, o to však už po pár desítkách vteřin přišel. „V závěrečné třetině i trochu už odešly síly, domácí nás začali přehrávat, v útočném pásmu byli vždy o jeden krok rychleji u míčku,“ říkal Lukáš Lajčiak a pokračoval: „Spokojeni tak být nemůžeme, na Kladno jsme jeli s tím, že budeme hrát ze zabezpečené obrany a nebude pouštět domácí do tlaku, což se nám i poměrně dařilo. Ve třetí třetině se nám tohle všechno ale pokazilo.“

Defenzivní taktika Východočechů od prvních minut se však ještě v průběhu prostřední části trochu pozměnila. Rázem to totiž byli jeleni, kteří si vytvářeli nadějné závary před brankou Jirotky, v součtu s ostatními příležitostmi však Letohrad vystřelil ve druhé třetině na branku jen třikrát, i to mu ale stačilo, aby šel do vedení! „Rozhodlo hlavě to, že jsme na začátku třetí třetiny dostali brzy branku na 2:2 a naše vedení jsme neudrželi. Měli jsme poté i přesilovou hru, pořádně jsme z ní ale brankáře Kladna neohrozili. Naopak domácí poté z nabídnutých výhod dokázali skórovat a zápas převrhnout na svoji stranu,“ smutnil po utkání Lajčiak.

Zápas jsme ztratili i nevyzrálostí týmu, ale jedeme dál!

Sám zkušenostmi sršící letohradský hráč ze Slovenska ale utkání nemusel dohrát, ve druhé třetině totiž absolvoval tvrdou ránu a ze země se dlouho nezvedal. „O mně je známo, že míček nedám od sebe, takže jsem se ho i tentokrát snažil zakrýt. Zároveň jsem si chtěl jednoho hráče obhodit a druhého obehrát, jenomže další z domácích, který dohrál souboj, mě pak trefil do hlavy. Mohl jsem za to ale také já, protože jsem měl právě hlavu dole. Nic by to nebylo, ale jak do mě narazil, tak jsem se zrovna nadechoval a poté jsem se tak nemohl hned lapit po dechu,“ popisoval, co se stalo.

Jeleni v letošní sezoně i přes prohru na hřišti ALPIQU válí a po vítězství třeba nad Pardubicemi nebo Plzní nebyli daleko ani od bodů právě na Kladně. „Bohužel máme v týmu kromě tří hráčů, kterým je přes třicet, jinak kluky okolo pětadvaceti let. Ti drží taktiku, kterou si zvolíme a dohodli jsme se na ni. Tedy v zápase na Kladně konkrétně, že budeme hrát na brejky. Postupem utkání se nám ale začalo dopředu dařit lépe, takže i hráči zůstávali čím dál více směrem k domácí brance a rázem jsme tak úplně nedodržovali to, co jsme chtěli. Zbláznili jsme se ve hře do útoku a domácí nás pak ve třetí třetině přehrávali,“ přemýšlel ještě nad důvody prohry hostující hráč, který zároveň dodává: „Je to trochu nevyzrálost týmu, ale to se nic neděje, jedeme dál!“