CROSSDOCK Extraliga

Druhá repríza finále, či souboj zvedajících se celků! Co ještě nabídne další kolo?

Poslední týden přinesl poprvé v sezoně pro všechny týmy hned sedm dní vcelku volno. Respektive především přípravu na další extraligové zápasy, kterých třinácté kolo nabídne znovu hodně. Největším lákadlem bude repríza loňského finále, letos už podruhé.

SOBOTA

ALPIQ Kladno vs. Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota 5.11. v 11:00

Celé nadcházející kolo začne utkáním na Kladně, a to tedy soubojem loňského mistra s poraženým finalistou. Do středních Čech totiž cestují Pardubice, kteří po předchozí povedené sezoně, přidaly nedávno ještě další úspěch v podobě Československého Superpoháru. V letošní rozjeté CCM Extralize na tom ale jsou lépe Kladenští, kteří za odehraných jedenáct zápasů jen jednou prohráli. Zaslouženě se tak drží na čele tabulky a Pardubice jsou hned druhé, a to s minimálně tříbodovou ztrátou na vedoucí tým, tedy svého sobotního soupeře.

TJ KOVO Praha vs. HBC Hradec Králové 1988, sobota 5.11. v 11:00

Dopoledne odstartuje duel také v Praze, a to na hřišti Kova. To zatím prožívá letos nesmírně vydařeně rozjetou sezonu a vypadá to na lehké proplutí do play-off, které si Pražané zajistí možná už do konce roku. Napomoct jim k tomu bude moci i utkání s Hradcem Králové, kterému se však před dvěma týdny povedl víkendový double za šest bodů, jenž ho tak hodně reálně vrátil do toho, co by piráti letos chtěli. Tedy po hodně nepovedené loňské sezoně také nakouknout do vyřazovací části. Každopádně to ani jeden z celků nebude mít v sobotu lehké, protože jde znovu o hodně cenné body!

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad, sobota 5.11. v 13:00

První sobotní odpolední utkání přinese zápas na severu Čech. Ústecká Elba na svém hřišti přivítá Letohrad, který tak znovu jede k venkovnímu utkání. Minulý pátek na Kladně to sice bodově nedopadlo, nyní však mají Letohradští o něco větší příležitost, podle papírových předpokladů, nějaké body získat. Jenomže! Ústí bude směrem na branku táhnout možná jedna z motivací, průběžná tabulka je totiž neúprosná, pokud domácí zvítězí, jeleny předskočí a posunou se tak v tabulce na čtvrtý flek. V případětříbodové výhry Východočechů, by se Letohrad zase mohl dotáhnut na již zmiňované Kovo.

ZÁPAS KOLA: HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice, sobota 5.11. v 17:00

Hráči Kertu by nadcházející duel nejraději vymazali, respektive odstranili to, v jakém duchu se bude střetnutí odehrávat. Domácí totiž budou vzpomínat na svého, dnes už bohužel bývalého spoluhráče, který měl v hokejbale skvělé a honosné jméno. Libor Topolánek, jenž minulou sobotu při nešťastné náhodě zahynul, už žádné body v hokejbale nepřidá. Kert se ale se svým kamarádem bude chtít rozloučit výhrou a soupeřem mu budou Sudoměřice. Ty se zatím nachází na hraně vstupu do play-off, ovšem ještě se zápasy k dobru.

NEDĚLE

Kovodemont Most vs. SK Hokejbal Letohrad, neděle 6.11. v 11:00

Nedělní dopoledne přinese kromě dohrávky i předehrávku, a to 15. kola. Tu obstará domácí Most s hostujícím Letohradem, který tak završí trojici venkovních utkání v řadě na hřišti momentálně posledního celku. Kovodemont už chce nechat konečně zapomenout na strašidelný vstup do ročníku, vždyť po výhře z minulého pátku to pro Most znamenal teprve šestý bod… A o Letohradu už byla jednou řeč, pokud by jeleni v sobotu naplno bodovali, do neděle by jim to nalilo novou krev do žil a domácí by to měli tuze těžké.

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník, neděle 6.11. v 16:00

Třinácté kolo CCM Extraligy se bude dohrávat v neděli odpoledne. A to podstatě soubojem letos dvou nevyzpytatelných celků, jelikož jak domácí Plzeň, tak i hostující Rakovník, nehraje podle svých očekávání. Především to je, respektive bylo, znát u Plzeňanů. Ambiciózní celek mečounů, který se také vloni pokoušel prodrat co nejdál ve vyřazovací části, se letos od začátku extraligy nemůže dostat do ideálních bodových kolejí, a proto mu patří teprve sedmá příčka. To nováček z Rakovníka začal ročník ještě hůře, téměř žádné bodové příděly a především nejvíce obdržených branek z celé jedenácti týmové party. Se Středočechy to nevypadalo dobře, ovšem s druhým zápasem v říjnu se něco změnilo. Hráči Rakovníka totiž z nadcházející čtyřech duelů získali z dvanácti možných hned osm bodů!