CROSSDOCK Extraliga

Smutkem zahalený Kert uctí Topolánkovu památku v souboji se Sudoměřicemi

Mužstvo Kert Parku se zahalilo do černých barev, na konci října totiž přišlo o jednoho z klíčových hráčů svého týmu. Týden po tragické události čeká pražský tým první ostré utkání. Na svém hřišti Kert vyzve celek Sudoměřic, v rámci utkání kola naposledy zavzpomínáme právě na Libora Topolánka.

Cíl Kertu? Odčinění zápasu s Mostem a návrat tam, kam patří

Kert Park vstupoval do soutěže jako jeden z aspirantů na bitvu o nejvyšší příčky CCM Extraligy, na začátku druhé poloviny základní části však zůstává za jejím očekáváním. Bilance pěti výher a šesti porážek rozhodně není ta, kterou si svěřenci trenérů Kuny a Jelena před letošním ročníkem představovali. Z výsledků stojí za to vypíchnout vysoké vítězství celku z hlavního města proti Rakovníku, kterému Kert nadělil deset branek či důležitá vítězství v Plzni a Letohradu. Poslední dva zápasy naopak Kertu nevyšly, porážky s Hradcem Králové a Mostem srazily ambiciózní tým až na šesté místo tabulky.

V prvním vzájemném zápase letošní sezony se v Sudoměřicích radovalo domácí mužstvo. Za deštivého počasí Sudoměřice dokázaly využít domácího prostředí a zejména díky dvěma vstřeleným brankám Hruboše naklonily skóre na svoji stranu. I přes stíhající jízdu v podání pražského celku se domácí radovali z výhry v poměru 4:2. Nejproduktivnějším hráčem Kert Parku Praha je se sedmnácti body reprezentant Tomáš Wróbel.

V boji o osmičku Sudoměřice potřebují bodovat

Soupeř ze Sudoměřic také vstoupil do první poloviny velmi odhodlaně a dlouho se držel v první šestce CCM Extraligy. Nyní však přišel drobný ústup, který se celek z blízkosti hranic se Slovenskem pokusí odvrátit v hlavním městě. Tým, jenž se v loňské sezoně probojoval do čtvrtfinále play-off nejvyšší soutěže, se v současné době nachází na hraniční osmé pozici se ztrátou čtyř bodů právě na Kert Park. Oproti pražskému celku má ale o dva odehrané zápasy méně, tím pádem bude vzájemné střetnutí nesmírně důležité.

Sudoměřičtí se mohou doposud pyšnit třetí nejlepší obranou v lize, méně branek obdržely pouze Pardubice a Kladno. Zda si tuto statistiku nepohorší v Praze teprve uvidíme. Co se týče kanadského bodování sudoměřického týmu, ani jeden z hráčů se zatím nedokázal přehoupnout přes desetibodovou hranici. Lídrem produktivity je s osmi body za pět branek a tři asistence Jan Kaluža.