CROSSDOCK Extraliga

Exhibice v Praze! Kert Park načepoval Sudoměřicím říznou dvanáctku

Uctit památku Libora Topolánka dokázali hráči Kert Parku Praha tím nejlepším možným způsobem. Před vlastními fanoušky nasázeli do sítě osmých Sudoměřic dvanáct branek, udělili soupeři jednoznačný direkt a připsali si nejvyšší vítězství v letošním ročníku!

Využitá přesilová hra a postupné navyšování rozdílu

Na začátku utkání proběhlo uctění zesnulého Libora Topolánka minutou ticha, následně se Kert Park do svého soupeře opravdu zakousl. Na první branku se nemuselo dlouho čekat, již ve třetí minutě zakončil ukázkovou spolupráci v přesilové hře David Roznberg, který poslal domácí mužstvo do vedení. V prvních minutách se Sudoměřice musely po většinu času bránit a do útočné třetiny se dostávaly pouze sporadicky.

Postupem času byla herní převaha Kert Parku vyjádřena i na skóre. V deváté minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů David Šperl, pro Sudoměřice byly následné minuty takřka smrtící. V rozmezí 41 sekund se dokázali prosadit domácí Jan Nýdl a Martin Kruček, kteří upravili skóre střetnutí na 4:0. Jednalo se o nejlepší třetínu pražského týmu v letošním ročníku, naopak Sudoměřice měly v kabině spoustu k řešení, aby zamezily dalšímu navyšování brankového rozdílu.

Branková smršť zadělala na pořádný debakl

Druhá perioda byla ale ze strany Sudoměřic ještě méně povedená než ta první. Kert byl častěji na balonku, svému soupeři mnoho nepovolil a brankář Mikl byl tak mezi třemi tyčemi bez práce. Naopak ani střídání gólmanů na druhé straně nepomohlo, šestiminutová anabáze Brdečky skončila na čtyřech inkasovaných brankách. Stav 4:0 domácí hokejbalisté navýšili nejprve dorážkou do prázdné branky Jakub Bureš, chvíli na to svoji druhou trefu v utkání zaznamenal Martin Kruček.

Na branku Sudoměřic se hnal jeden útok za druhým, rozdíl každou minutou rostl. Mezi dvougólové střelce se následně dokázal zapsat také David Roznberg, jenž dokázal využít přečíslení dvou proti jednomu. Pěknou vstřelenou branku si následně zapsal také Radek Sitter, který využil volnosti na kruzích a z otočky poslal balon neomylně do šibenice sudoměřické branky. Střelecký účet druhé třetiny chvíli na to zakončil nejproduktivnější hráč Kertu Tomáš Wróbel, který stanovil rozdíl na devět branek.

Chovancova čestná trefa byla krutě potrestána

Již na začátku třetí třetiny bylo o výsledku rozhodnuto, hosté se snažili alespoň o vstřelení čestného gólu. To se Sudoměřicím povedlo zásluhou Martina Chovance, to ale bylo z jejich strany všechno. Rozjetý Kert Park se znovu hodně rychle naladil na vítěznou vlnu a do konce zápasu skóre již pouze navyšoval. Nejprve předvedl povedený bekhendový blafák Tomáš Wróbel a taktéž se zapsal do kolonky dvougólových střelců.

Tři minuty po něm brankář hostujícího týmu Terna opět kapituloval, tentokrát mu za záda prošlo zakončení Jiřího Kručka od modré čáry. Domácí fanoušci byli ve varu a přáli si další navýšení vedení, v polovině třetí třetiny je vyslyšel tečí střely Martina Kručka Fejfar. Kert Park Praha doma suverénně zničil Sudoměřice poměrem 12:1 a v důležitém souboji o příčky zaručující play-off bere tři body!

HC Kert Park Praha – SK Sudoměřice 12:1 (4:0, 5:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. M. Kruček (Nýdl, Wróbel), 9. Šperl (Plzák, Kruček M.), 13. Nýdl (Fejfar), 13. Kruček M. (Fejfar, Dulava), 17. Bureš (Roznberg), 18. Kruček M. (Nýdl, Fejfar), 19. Roznberg (Postulka, Nýdl), 21. Sitter (Kruček J., Fejfar), 24. Wróbel (Kruček M., Fejfar), 34. Wróbel (Fejfar, Nýdl), 37. Kruček J. (Sitter, Šperl), 38. Fejfar (Kruček M., Nýdl) – 32. Chovanec (Helešic, Hübl)

HC Kert Park Praha: Mikl – Nýdl, Roznberg, Dulava, Šperl, Blaško, Sklaník, Kuna – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Sitter, Plzák, Bureš, Postulka.

SK Sudoměřice: Terna (od 13. do 19. Brdečka) – Novák, Tóth D., Kudláč, Tóth M., Janík, Hübl – Kaluža, Hujsa, Mišík, Helešic, Chovanec, Navrátil, Havlík, Skyba, Patinka, Fraňo, Hruboš.

Názory trenérů:

Milan Jelen (trenér HC Kert Park Praha): Utkání se mi hodnotí velmi dobře. V podstatě jsme plnili všechny věci, které jsme si řekli, proměňovali jsme všechny střelecké příležitosti, což nás brzdilo v předchozích utkáních. Po mentální roli hrála velkou roli situace, která se u nás v klubu stala. Maximálně jsme to chtěli, chtěli jsme Libora Topolánka uctít povedený výkonem, aby byl hrdý na to, že to tým maximálně odšlapal.

Zdeněk Jurásek (trenér SK Sudoměřice): Dnešní výkon neodpovídá tomu, co jsme schopni zahrát. Domácí byli o sto procent lepší a gratuluji jim k vítězství. Od začátku si za ním strašně šli a naprosto zaslouženě zvítězili.