CROSSDOCK Extraliga

Trojice fotbalových výsledků a dvě kanonády aneb jak dopadlo 13. kolo CCM Extraligy?

CCM Extraliga pokračovala tento víkend svým třináctým kolem. První tři sobotní utkání sice příliš branek nepřinesla, navíc všechny duely skončily fotbalovým konečným výsledkem 2:1. Zbylé dvě zápletky však vše vynahradily, protože v nich padlo celkem dvaadvacet branek!

Sobota

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Schnaubelt (Kudela, Kohout), 28. Novák (Kudela, Schnaubelt) – 16. Bílý (Filip).

Střely: 29:16, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0.

První zápas se odehrál v sobotu se startem hodinu před polednem na Kladně. Sem zajížděl celek z Pardubic a v aktuální sezoně tak došlo podruhé na reprízu loňského finále. To první vyhrál ALPIQ až po samostatných stříleních, takže i tento duel slibovanou hodně zajímavou podívanou. A to potvrdila i první vedoucí branka domácích, na kterou však hledali hosté odpověď do začátku prostřední části. V té ale padl gól také do branky Pardubic, který, jak se po pětačtyřiceti minutách ukázalo, už uzavřel brankový účet utkání. Kladenští tak zvítězili i nad Východočechy a prokázali, že v letošní sezoně hrají prozatím ve velké pohodě. Autosklo navíc přišlo o druhou příčku, ovšem tu si zase od Kova může vzít po odehrání scházejících zápasů zpět.

TJ Kovo Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 2:1sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Ruda (Strejček), rozh. náj. Ruda – 4. Jiřík (Novák).

Utkání se startem v dopoledních hodinách se odehrálo i v hlavním městě. Kovo, které letos útočí na nejlepší sezonu za posledních několik let, přivítalo Hradec Králové. Piráti zase soupeří o každý cenný bod, který by je odsunul ze spodních pater tabulky a naopak je posunul do první osmičky. Hradečtí k dalšímu úspěchu nakročili poměrně dobře, když se dostali v šesté minutě do vedení. Na to domácí hledali dlouho odpověď, která přišla až v polovině závěrečné třetiny. Když pak ze hry už branka nepadla, došlo utkání do samostatných stříleních, kde se už radovali pouze hráči Kova. Pro Hradec může být ale jeden bod ze hřiště Pražanů, hrajících ve velkém klidu, úspěch.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Kváš (Gottfried), 42. Soukup (Kváš, Hubený) – 34. Lux (Halbrštát, Lajčiak).

Střely: 33:24, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0.

Prvním odpoledním utkáním byl zápas domácího Ústí, které přivítalo Letohrad. Východočeši minulá utkání odehráli také nad rámec očekávání, v posledních zápasech však už body ztráceli, tudíž na severu Čech chtěli bodovat, a to nejlépe naplno. Jenomže v zápase se do vedení dostali s blížícím se koncem první třetiny domácí, kteří hubený náskok udrželi až do čtyřiatřicáté minuty. Komu se zdálo, že by střetnutí mohlo dojít až do prodloužení či samostatných stříleních, tak toho Elba vyvedla z omylu necelé čtyři minuty před koncem. Právě v tomto čase si totiž vzala své vedení zpět a jeleni už se na další vyrovnání nezmohli.

HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice 12:1 (4:0, 5:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Roznberg (Nýdl, Wróbel), 9. Šperl (Plzák, Kruček M.), 13. Nýdl (Fejfar), 13. Kruček M. (Fejfar, Dulava), 17. Bureš (Roznberg), 18. Kruček M. (Nýdl, Fejfar), 19. Roznberg (Postulka), 21. Sitter (Kruček J.), 24. Wróbel (Kruček M., Fejfar), 34. Wróbel (Fejfar, Nýdl), 37. Kruček J. (Sitter, Šperl), 38. Fejfar (Kruček M., Nýdl) – 32. Chovanec (Helešic, Hübl).

Střely: 55:25, vyloučení: 8:3, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 3:0.

Sobotní večerní zápas patřil uctění památky zesnulého Libora Topolánka, jenž svoje, bohužel poslední hokejbalové angažmá spojil s pražským Kertem. Ten přivítal Sudoměřice, které bojují o nejlepší osmičku. Pražané však byli ohromně motivovaní předvést skutečně to nejlepší, co umí. Podle toho také utkání vypadalo, Kertu se totiž dařilo vše, hosté dvakrát střídali brankáře, i tak ale obdrželi debakl. První třetina totiž skončila 4:0, druhá dokonce 5:0! V součtu se třetí periodou utkání skončilo 12:1, což samozřejmě znamenalo pro domácí nejlepší výsledek v sezoně a pro hosty naopak nejvyšší prohru.

Neděle

HBC Kovodemont Most vs. SK Hokejbal Letohrad 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 36. Švancar SS, 38. Zíka (Chyba), 39. Švancar (Dobrý) - 15. Hejtmánek D. (Lajčiak).

Střely: 27:27, vyloučení: 2:5, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0.

Letohradští Jeleni chtěli po nedělní těsné porážce napravit zaváhání na půdě Mostu v předehrávce 15. kola. Do zápasu vstoupili aktivně a z několika šancí se nakonec uchytila ta z hole Davida Hejtmánka, který poslal východočeskou družinu do vedení. Prostřední část nabídla vyrovnanou zápletku, v níž ale Letohradští svého severočeského soupeře do šancí nepustili a vypadalo to, že kráčí za důležitými třemi body. Vše se ale změnilo ve třetí periodě, v níž nejdříve Letohrad nevyužil velkou šanci z hole Bělouška, avšak následně bylo nařízené trestné střílení ve prospěch Mostu, které využil velezkušený bard Švancar. Most byl rázem na koni a po využité přesilovce se dostal do vedení, když se během tří minut potřetí trefil Švancar a o třech bodech pro Severočechy bylo rozhodnuto.

HBC Plzeň vs. HBC Rakovník 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Vágner (J. Benedikt), 8. Vágner (Švarc), 10. Průcha (Valenta), 16. Vágner (Průcha, J. Benedikt), 17. Kolařík (Vágner, Průcha), 18. O. Benedikt (Vodrážka), 19. Pauer (Průcha), 35. Průcha (Vágner, Valenta), 44. Průcha (Malý, Gřonka).

Střely: 31:14, vyloučení: 3:7, využití přesilovek: 7:0, oslabení: 0:0.

Nedělní odpoledne přineslo dohrávku, a to na západě Čech. Mečouni z Plzně přivítali nováčka z Rakovníku, který chtěl znovu překvapit a odvést si nějaký bodový úspěch. Jenomže domácí nic neponechali náhodě a prakticky po první periodě už bylo o vítězi více než napovězeno. Plzeňští totiž vedli už 3:0, a když v druhém pokračování přidali ještě další čtyři branky, tak bylo už skutečně rozhodnuto. Nicméně Rakovník nakonec obdržel ještě další branky a ze západních Čech tak nakonec odjížděl s porážkou 0:9.