CROSSDOCK Extraliga

David Rozenberg po výprasku: Smůlu jsme protrhli, snad nám to vydrží!

Kert Park Praha uctil památku Libora Topolánka nevídaným způsobem, Sudoměřicím nastřílel dvanáct branek a po dvou porážkách dokázal potvrdit roli favorita. V chladném počasí se kromě celé ofenzívy Kertu probudil i David Rozenberg, který se na vysoké výhře podílel gólem a asistencí.

Vzhledem k situaci je to nesmírně důležité vítězství

Kert Park Praha má za sebou velmi náročný týden plný zármutku. Šest dní po ztrátě jednoho z klíčových hráčů a osobnosti v kabině v podání Libora Topolánka musel vběhnout na hřiště do dalšího extraligového zápasu proti Sudoměřicím. Kert bojoval za svého kamaráda a spoluhráče velmi srdnatě a již od úvodní minuty na svého soka nastoupil. Čtyřbrankový náskok pražského celku po první části tak byl naprosto zasloužený. „Vzhledem k tomu, co se stalo, je to nesmírně důležité vítězství,“ oddychl si David Rozenberg na začátku pozápasového hodnocení.

Domácí hokejbalisté navíc museli napravovat své dosavadní postavení v tabulce a dojem z posledních dvou utkání, ve kterých nezískali ani jediný bod. Tento cíl jim vyšel naprosto dokonale. „Poslední dva zápasy jsme prohráli, snad nás vítězství proti Sudoměřicím nabudí a náš výkon si přeneseme i do dalších duelů,“ věří Rozenberg, který se na výhře Kert Parku podílel jednou brankou, ke které přidal ještě asistenci.

Hrát takto pořád, měli bychom daleko více bodů

„Hodně jsme se na utkání nahecovali a hráli velmi dobře,“ chválí spoluhráče právě David Rozenberg. „Hrát takto pořád, měli bychom daleko více bodů,“ dodal. A měl pravdu. Po dvanáctigólovém příspěvku se Kert stal nejproduktivnějším týmem celé soutěže s průměrem přes 3,5 vstřelené branky na zápas. „Nedařilo se nám využívat šance, nedávali jsme branky. Teď se to protrhlo, hlavně ať nám to vydrží,“ zhodnotil útočník domácího Kert Parku Praha.

Před duelem s devátými Sudoměřicemi měl David Rozenberg na svém kontě pouze jedinou gólovou nahrávku, svoje statistiky si ve výprasku sudoměřického týmu vylepšil dvěma kanadskými body. Po první vstřelené brance v letošním ročníku CCM Extraligy si výrazně oddychl. „Jsem rád, že jsem se konečně trefil a věřím, že mi to vydrží i do dalších zápasů.“

Šanci rozšířit svůj bodový zisk dostane hned následující víkend, kdy Kert Park Praha čeká výlet do Rakovníku. S jakým cílem bude páté mužstvo tabulky do následujícího zápasu vstupovat? „Rakovník hlavně nesmíme podcenit. Je to nováček soutěže, ale už dokázal udělat důležité body. Za současné situace je ale jasné, že si na jeho hřiště jednoznačně pojedeme pro tři body!“