CROSSDOCK Extraliga

ČT sport živě odvysílá extraligový zápas mezi Plzní a Kladnem!

Na příští čtvrtek 17. listopadu si nic neplánujte! Na tento sváteční den se totiž chystá přímý přenos extraligového střetnutí mezi silnými celky Plzně a Kladna. Oba loňští medailisté se od 16:05 střetnou v západočeské kryté hale a utkání bude komentovat profesionál Tomáš Jílek.

Hokejbal se po loňském finále CCM Extraligy opět představí v živém přenosu na ČT sport! Každého jistě zajímá, jak se vlastně spolupráce na další živý přenos upekla? „Vše vychází z dohody, kterou jsme letos na jaře uzavřeli s ředitelem ČT p. Jiřím Ponikelským, a já jsem rád, že se dohoda naplňuje nejen těmito přenosy, ale i postupným nasazováním reportáží do zpravodajství,“ má radost marketingový ředitel CCM Extraligy David Kantor. „O přenosu jsme na podzim samozřejmě věděli a celé září a říjen jsme ve spolupráci s ČT hledali vhodný termín a čas na vysílání,“ vysvětluje Kantor.

V živém přenosu na svátek 17. listopadu proti sobě nastoupí domácí Plzeň a hostující Kladno, tedy dva dlouhodobě silné celky, jež v minulém ročníku získaly cenné kovy. „Nakonec se objevil tento den a já chci poděkovat oběma klubům, že přistoupily na posunutí zápasu a že si 17.11 užijeme hokejbalový svátek se vším všudy,“ pevně věří David Kantor.

Utkání se odehraje v krásném krytém hokejbalovém svatostánku plzeňských mečounů, takže o atraktivitu duelu nebude jistě nouze. „Z důvodu termínu jsme chtěli zvolit utkání v kryté hale a samozřejmě byla důležitá i síla soupeřů. Nicméně v konečném rozhodování měla slovo ČT a ta tento zápas bez problému potvrdila,“ popisuje důvod rozhodnutí o tomto televizním klání David Kantor.

Spolupráce s Českou televizí nabírá na obrátkách a i v budoucnu se dočkáme živých přenosů. „Do budoucna bychom měli jet v tomto formátu. Tudíž finálové přenosy CCM extraligy, možnost 1 zápasu ze čtvrtfinále nebo semifinále a minimálně 1 zápas na podzim,“ prozrazuje marketingový ředitel David Kantor. „To nejtěžší co nás ale vždy čeká je hledání možného termínu ve vysílání ČT sport a s tím související i například volná technika pro tento přenos,“ poukazuje na důležitý faktor David Kantor.

Hokejbal je pro diváky atraktivní, má jasno spolukomentátor ČT Roman Ondráček

Souboj mezi Plzní a kladenským Alpiqem bude pro oko diváka jistě atraktivním duelem. „S ohledem na poslední finálové přenosy, které se vysílaly, je naprosto jasné, že hokejbal je pro diváky atraktivní. Ukázalo to právě poslední finále na Kladně, měl jsem spoustu pozitivních ohlasů,“ prozrazuje spolukomentátor svátečního přenosu Roman Ondráček. „Škoda jen, že těch přenosů je pořád málo a jsou spíše sporadické. Když jsem se dozvěděl o podepsané smlouvě svazu s ČT Sport, očekával jsem více přenosů z extraligy třeba už na podzim. Každopádně chápu, že prioritou je především MS v Pardubicích a to naštěstí diváci uvidí,“ má radost Ondráček.

Klání se odehraje ve čtvrtek 17.11 v plzeňské kryté hale, takže se nemusí řešit déšť a další nepříznivé podmínky. „Je listopad a počasí už bývá nevyzpytatelné, ale třeba v září by to problém nebyl. Je jasné, že přenos z haly vypadá mnohem lépe a diváci nemusí sledovat projíždějící autobusy na silnici vedle venkovního hřiště,“ usmívá se Ondráček. „Hala má určitě velkou výhodu, ale pěkný přenos se dá udělat i z venkovního prostředí. Teď nás čeká utkání tradičních soupeřů a kvalitních mužstev, což je určitě jedním z důvodů volby pro přímý přenos,“ má jasno Roman Ondráček z České televize.

Ondráček má z komentování živých hokejbalových přenosů značné zkušenosti. Bude navíc kolegou Tomáše Jílka, jež patří mezi nejkvalitnější komentátory v České republice! „Tomáš Jílek je profesionál každým coulem. Často se o hokejbale spolu bavíme, třeba na cestách za hokejovými přenosy nebo u piva, jeho přehled je opravdu veliký,“ zdůrazňuje Ondráček. „Známe se už spoustu let, a i když třeba z důvodu pracovní vytíženosti nemohl některé zápasy komentovat, tak z dění nikdy nevypadl. A když se podíváme na červencovou třítýdenní Tour de France, tak před jeho prací musím smeknout,“ vyzdvihuje Jílka jeho kolega.

První vzájemný zápas skončil po nájezdech, i tak předpokládám vítězství Kladna

Střetnou se opravu dva silné mančafty, které loni braly medaile. Kdo je ale nejspíš favoritem tohoto duelu? „Asi se budu opakovat pořád dokola, ale Kladno pořád vládne českému klubovému hokejbalu a favoritem je pro mě i v tomto utkání v Plzni,“ myslí si Ondráček. „Má nejvyrovnanější kádr, spoustu zkušeností a je to vedoucí celek tabulky. Plzeň měla vynikající především loňskou základní část, kterou po letech vyhrála, a hokejbal zde šel zase nahoru,“ upozorňuje. „Letos se jí však zatím nedaří jako loni, každopádně v posledních zápasech je vidět zlepšení výkonů,“ dodává Roman Ondráček.

V lepším rozpoložení do Plzně podle všeho přijede vedoucí celek CCM Extraligy z Kladna, ale to nic nemusí znamenat. „I přesto, že první vzájemný zápas těchto soupeřů skončil po nájezdech, předpokládám vítězství Kladna, které má vynikající defenzívu a výborného Jirotku,“ favorizuje ale Středočechy Roman Ondráček. „O tom vypovídá i počet inkasovaných gólů. Plzeň naopak letos v koncovce dost zaostává a moc branek nedává. A to se promítne dle mého názoru do výsledku vzájemného souboje,“ zamýšlí se Ondráček.

V rámci přímého přenosu se chystá i vzpomínka na tragicky zesnulého hvězdného hokejbalistu Libora Topolánka! „Tady jsou bohužel jakákoliv slova zbytečná. Je to neštěstí nejen pro hokejbal, ale především pro jeho rodinu, blízké a kamarády,“ smutní hokejbalový komentátor z České televize Roman Ondráček a dříve jeho kolega z hokejbalového kolbiště. „Byl to výborný hokejbalista i člověk a tak na něho budu vzpomínat. Nikdo z nás už to bohužel nevrátí, jeden blbý krok a všechno je pryč,“ praví zklamaně Ondráček.