CROSSDOCK Extraliga

Musíme se navzájem podporovat a neúspěchy prolomit společně, hlásí Benedikt

Jedním ze stabilních hráčů plzeňských mečounů je Ondřej Benedikt, který si po odchodu Slance a skončení Edla zvyká na roli jednoho z klíčových obránců Západočechů.

V posledním zápase jste rozstříleli nováčka z Rakovníka 9:0, odpovídá výsledek zápasu i obrazu hry na hřišti?

Myslím si, že z našich akcí šlo vytěžit možná i malinko více. Na druhou stranu je dobře, že jsme neobdrželi branku my. Pár složitých situací se totiž u naší brány odehrálo a jejich vyřešení bylo místy krkolomné.

Podle zápisu o utkání jste využili sedm přesilových her. Je to vaše nejsilnější zbraň na domácím hřišti?

Neřekl bych, že je to naše silná zbraň. Z přesilovek jsme delší dobu těžili minimum a spíše se trápili. Samozřejmě teď bylo skvělé, že se nám povedlo, co jsme trénovali a chtěli převést z tréninků do zápasů.

Výsledky v této sezoně zatím nejsou tak přesvědčivé jako například v minulém ročníku, čím to?

Těžko říct takhle z hlavy (směje se). Tým slabý nemáme, jen nám dělá velký problém nezhroutit se z obdržené branky. Souvisí to i s naším neproměňováním šancí. Jedna branka na výhru není moc a po obdržené brance to už vůbec nestačí. Musíme sladit bojovnost jeden s druhým, a když se nedaří, navzájem se podpořit a zkoušet neúspěch prolomit společně.

Je hodně znát, že chybí dva důležití obránci Michalové Edl a Slanec?

Jsou to dva velmi dobří obranáři. Jistě, přijít o takové hráče není nic lehkého, ale věděli jsme to a byl čas se na to připravit. S takovými momenty se musí počítat a bohužel nesmíme se moc ohlížet na to, jaké by to bylo, kdyby a podobně. Ti hráči tu teď nejsou a my to musíme zvládnout novou cestou.

Prvně jmenovaný je vaším novým trenérem, jak Vám osobně vyhovuje práce s bývalým spoluhráčem?

Michalovi jsem dělal pár sezon nohy, tak je to trochu jiný (směje se). Myslím si však, že se své nové role ujal velmi dobře. Teď je trenér a my ho tak bereme. Má jasnou vizi o tom, jak by měla naše hra vypadat a intenzivně na tom pracujeme. Když je potřeba samozřejmě se s námi nijak nepáře a na druhou stranu nás umí i nabudit a vyhecovat k tomu, abychom bojovali do poslední chvíle.

Zápasy v Gajarech: Prověrka od silného týmu a nasbírání zkušeností

Zatím jste byl nominován na všechny reprezentační kempy a nechybíte ani ve výběru pro tři utkání se Slovenskem, to je skvělá vizitka, co na to říkáte?

Vždycky je hezké si přečíst své jméno ve výběru reprezentace. Je to jak ocenění za svou odvedenou práci. Samozřejmě to však znamená nepolevit, ale bojovat o to víc, aby se tam to jméno objevilo i příště.

Myslíte, že si vzhledem k tomu, že jste byl na každém soustředění, máte blíže konečné nominaci na MS?

Na to nemám odpověď a ani si netroufám na to mít nějaký názor. Trenéři vždy říkají, že to nikdo nemá jisté a s tím do toho jdu.

Co očekáváte od zápasů se Slováky, které sehrajete v Gajarech?

Prověrka od silného týmu, nasbírání zkušeností, další informace pro trenéry k utvoření co nejlepšího týmu pro MS v Pardubicích.