CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM extraligy: Jeleni v říji spíše usnuli, Kert čepoval do Sudu

Minulý víkend jsme na tuzemských kolbištích měli možnost vidět celkem 6 zápasů. Čtyři v sobotu a dva v neděli. Kromě dvou nakládaček se odehRála ve své podstatě klIdná utkání s tyPickým hokejbalovým výsledkem.

Na „jedno“ v Praze

Tak hrál se v sobotu v podvečer v Praze hokejbal nebo se popíjelo? Kert se totiž do výjimečného zápasu řádně obul a postupně do „Sudu“ načepoval říznou dvanáctku. Zvláštností je, že před tímto utkáním měly Sudoměřice třetí nejlepší obranu v nejvyšší lize. Ta byla po tomto zápasu zřejmě řádně orosená. Co myslíš Miluš, měli Sudoměřičtí ještě žízeň?

Brankáři si zřejmě hráli na hráče

O brankářích platí, že jsou prostě jiní, že je v týmu vždy poznáte na první pohled, myšleno v civilu samozřejmě, a že musí mít vždy něco extra, ale není tohle už příliš? Hned čtveřice brankářů, jmenovitě Gerlich se Solarem z Rakovníku a Terna s Brdečkou ze Sudoměřic se totiž během víkendových utkání střídali téměř jako hráči. Ovšem Brdečka měl plasttime 6:45 a Solar pouze 3:01. Po svých galapředstaveních oba zmínění zase střídali a pustili do branky již upocené předchůdce, aby si stihli zápas ještě řádně „užít“. Ještě, že tam už nešli zase zpátky.

Opisovat se nemá!

Paní učitelky dětem vždycky říkávaly, že opisovat se nemá! Většinou pak přicházely nejrůznější tresty. Zvláštní je, že stejně jako se každým dnem mění svět kolem nás, mění se zřejmě i tato skutečnost. Nebo tomu tak je možná pouze v hokejbalu, neboť v sobotu od sebe opisovaly hned tři celky, a to Ústí nad Labem, Kladno a Kovo Praha, když své soupeře porazily shodně v poměru 2:1, ale nepřišel trest, nýbrž odměna v podobě 3 bodů do tabulky extraligy. Je zvláštní, že v taháku kola to bylo úplně jinak (Kert x Sudomeřice).

Gólů jako v Sarajevu aneb ovoce na cestu domů

Ohromné brankové hody byly k vidění jak v sobotu, tak i v neděli. V sobotním podvečerním utkání Kert smáznul Sudoměřice doslova jako saze, když jim nasázel hned 12 fíků (12:1) a v neděli zase Plzeň vyběhla s Rakovníkem jako s horkým popelem a přibalila jim na cestu 9 banánů. Mezi největší ovocnáře patřili pražský Martin Kruček (3 fíky) s Wróbelem (2 fíky) a plzeňský Vágner s Průchou (oba 3 banány).

Jeleni jsou mimo své teritorium zřejmě neškodní

Letohrad byl jediným týmem, který hrál o uplynulém víkendu oba dva dny. Oba zápasy hrál venku a v neděli zakončil svou třízápasovou šňůru zápasů na hřištích soupeře. Po prohře na Kladně z předminulého víkendu (4:2) nestačili v sobotu na Ústí nad Labem (2:1) a nakonec ani v neděli na Most (3:1). Zdá se, že Jelenům se daří pouze v jejich revíru, o čemž nás budou moci přesvědčit již tuto sobotu, kdy k nim v 16:00 zaletí pražské vosy. Snad jim místní nimrodi nechají volné hřiště působnosti.