CROSSDOCK Extraliga

Silné Pardubice v domácím prostředí přivítají v zápase 14. kola Plzeň!

14. kolo CCM Extraligy přinese své nejostřeji sledované dění v sobotu odpoledne na hřišti pardubického Autoskla. Právě sem totiž přijede celek ze západních Čech, aby se pokusil navázat na vítězství z minulého týdne a obrat o body i Východočechy.

Pardubice v minulém kole zajížděly na hřiště Kladna. To do utkání vstupovalo v pozici favorita střetnutí, jelikož v letošní sezoně se mu daří prozatím o trochu více než Východočechům. Naopak tak na hráče Autoskla čekala role, ve které letos, i vzhledem k obhajobě titulu, do utkání příliš nevstupuje. ALPIQ pak v samotném střetnutí prokázal, že je to skutečně on, kdo v aktuálním ročníku hraje ten nejlepší hokejbal.

Každopádně rozhodovat se bude především až ve vyřazovacích bojích, což dobře vědí i v Pardubicích, kde se tak už musí připravovat na další utkání. Tím bude navíc zápas 14. kola CCM Extraligy s Plzní, tedy dalším celkem, který je hodně ambiciózní, byť letos ještě ne tolik úspěšný.

Východočeši budou vstupovat do zápasu jako ti, od kterých by se případná výhra dala čekat více. Každopádně mezi oběma mužstvy je rozdíl pouhých třech bodů, avšak domácí mají ještě jeden zápas k dobru.

Statistiky mezi oběma týmy jsou téměř vyrovnané! Bude takové i utkání?

Plzeňští se letos chtěli znovu pohybovat na nejvyšších patrech tabulky a připravovat si tak nejlepší pozici pro play-off. Mečounům se ale ze začátku příliš nedařilo podle představ, body nesbírali na venkovních hřištích a jejich soupeři často odjížděli spokojeni i ze západu Čech. V posledním kole tomu však tak už nebylo, do Plzně zajížděl nováček z Rakovníka, který chtěl znovu překvapit a bodovat. Ovšem na to nedošlo a domácí hostům přibalili na zpáteční cestu devítibrankový přídavek.

Západočeši tak do sobotního utkání půjdou z momentálně šesté pozice, kde je ale tabulka velice namačkaná. Pokud bychom se zaměřili na samotné statistiky, tak ty jsou mezi Pardubicemi a Plzní poměrně vyrovnané. Tedy alespoň ve vstřelených a obdržených brankách, pokud však nebudeme počítat už zmiňovaný východočeský zápas k dobru. Autosklo letos prozatím vsítilo pětatřicet branek a obdrželo skoro polovinu, přesněji osmnáct. Mečouni se zase radovali třiatřicetkrát a jejich brankáři lovili míček ze sítě třiadvacetkrát.