CROSSDOCK Extraliga

Pardubice v zápase kola vynulovaly Plzeň, které vyschnul střelný prach

Zápas 14. kola CCM Extraligy se odehrál na východě Čech. Přesněji u loňského mistra, který v minulém kole prohrál, ovšem tentokrát to už dopustit nechtěl a Plzeň, naopak zase podpořenou výhrou z minulého týdne, chtěl přehrát.

Úvodní část se povedla výsledkově domácím

Začátek zápasu v chladném počasí přinesl naopak poměrně dobrý a aktivní začátek z obou stran, takže oba brankáři rozhodně neměli čas přemýšlet nad tím, jestli jim náhodou nezačíná být trochu zima. Přeci jenom to ale byl hostující Návara, který začínal mít více práce a hra se tak přesunula spíše k brance Plzně. Ovšem do vedení mohli jít klidně Západočeši. Brejkovou situaci ve vlastím oslabení zakončoval Kejř, brankář Smekal ho ale vychytal. A tak si vzali slovo domácí, a to v podobě rychlé akce po pravé straně, kterou přesně zakončil Březina, který poslal Autosklo do vedení. Tento stav pak také zůstal i do první sirény.

Plno vyloučení a jedna branka

Druhé pokračování přineslo především hodně vyloučených na obou stranách. Především pak na té domácí, což v jednu chvíli znamenalo čtyřminutovou přesilovou hru pro Plzeň, ze které se dokonce stala zakrátko i dvojnásobná početní výhoda. Ani z té se ale mečounům nepodařilo skórovat, Smekal mezi třemi tyčemi totiž všechny pokusy pokryl.

Čtyři minuty před druhým odchodem do kabin padla shodně druhá branka. A znovu to bylo do branky hostů. Tentokrát za to mohl především odraz od mantinelu, který „přihrál“ na hůl Merty a ten pak osamocený už měl lehčí práci. Každopádně jen o chvíli později mohl být rozdíl ve skóre opět těsný, pořádně prudká rána z levé strany modré čáry mířila na zadní tyčku, znovu ji ale zastavil domácí brankář.

Mečouni zkusili tlak, ale nevyšlo to

Třetí třetina dlouho nepřinášela něco podstatnějšího, až se dostala do fáze, že se k tlaku odhodlali Plzeňští. Koneckonců, co jim také zbývalo, dvoubranková ztráta už ale zůstala nedostižena a Pardubice se tak mohly radovat z dalšího domácího vítězství, po kterém se navíc vrátily zpět na druhý flek v tabulce.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Plzeň 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Březina (Česák, Krejčí), 21. Merta (Urban, Vlasák)

Střely: 23:25, vyloučení: 6:4, využití: 1:0, oslabení: 0:0.

Sestava Pardubic: Smekal (Stárek) – Filip, Krejčí, Vlasák, Kosina, Mokříž, Novotný – Kubeš, Bílý, Förstl, Březina, Kasal, Česák, Urbanec, Urban, Merta, Skřivánek.

Sestava Plzně: Návara (Kráčina) – Průcha, Kavalír, O. Benedikt, Vodrážka, J. Benedikt, Pokorný, Davídek - Vlasák, Malý, Valenta, Kunzmann, Kejř, Gřonka, Kolařík, Švarc, Pauer, Kastner, Krásný.

Ohlasy po utkání:

Robert Koch (asistent trenéra HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice): S výsledek jsem spokojený. Musím zmínit brankáře Smekala, který zachytal výborně. Dalším klíčem k úspěchu pak bylo to, že jsme zvládnuli oslabení, kterých nebylo málo. V posledních zápasech se snažíme zaměřit hodně na defenzivu, což bývá vždycky hodně důležité. Snažíme se tak hrát ze zabezpečeného obrany, a to se nám proti Plzni dařilo. Výsledek 2:0 je vzhledem k tomu, že jsme hráli třeba patnáct minut v početní nevýhodě, dobrý.

(asistent trenéra HBC Plzeň): Hodnocení kladné rozhodně není. Do Pardubic jsme přijeli s myšlenkami minimálně na jeden bod. Do zápasu jsem i slušně vstoupili, poté jsme však přestali hrát naši hru, za což nás soupeř potrestal. Domácí využili šance, kdežto my jsme nedali branku ani z přesilových her, takže jsme prohráli.