CROSSDOCK Extraliga

Stoprocentní Kert Park už je druhý! Kovo završilo víkend bez bodu

Podzimní část CCM Extraligy se rychlým tempem řítí do svého závěru, právě skončený víkend přinesl řadu zajímavých výsledků. Naprosto opačné pocity vládnou v hlavním městě. Kert Park Praha dokázal obě utkání vyhrát a po zisku šesti bodů se posunul na druhou příčku tabulky.

Sobota 12.11.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Kovodemont Most 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Svoboda, 14. Krejčík (Veselý, Mitra), 17. Hudeček (Svoboda, Ježek).

Střely: 29:36. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Důležitý souboj se odehrál v Hradci Králové, kam dorazil poslední tým tabulky z Mostu. Domácí hokejbalisté by chtěli potvrdit zlepšené výkony z posledních utkání, což se jim povedlo již v první třetině. Zásluhou Svobody a Krejčíka si totiž Hradec vybojoval dvoubrankové vedení, které ihned po návratu z kabin do druhého dějství navýšil Hudeček. I přesto, že Kovodemont byl střelecky aktivnější, nedokázal míček za gólmana Biegla dostat. Hradec před vlastními fanoušky zvítězil 3:0 a díky lepšímu skóre se posunul do elitní osmičky CCM Extraligy.

HBC Rakovník vs. HC Kert Park Praha 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Myslivec (Hradecký, Šíma) – 13. Kovář (Sitter), 15. Wróbel (M. Kruček, Fejfar), 24. Kovář (Wróbel).

Střely: 14:16. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Nováček z Rakovníku na vlastním hřišti přivítal rozjetý Kert Park, který v předchozím kole doma vyprášil Sudoměřice. V Rakovníku se na úvodní trefu čekalo až do třinácté minuty, kdy hosty poslal do vedení Kovář. V bláznivém závěru první části sice dokázali domácí srovnat zásluhou Myslivce, minutu na to, ale vrátil vedení na stranu favorita Wróbel. Autoři obou branek pražského týmu následně zakombinovali i ve třetině prostřední a po třetí brance uklidnili hostující mužstvo. Kert již vedení udržel do konce a mohl se radovat ze zisku tří bodů po výsledku 3:1.

SK Sudoměřice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Soukup (Langthaler, Kvaš), 31. Soukup, 45. Pilař (Červinka, Šilínek).

Střely: 25:21. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Sudoměřice chtěly napravit vysokou porážku z Kertu doma proti ústeckým hokejbalistům, jejich plán ale vydržel pouze úvodních patnáct minut. Ve druhé třetině totiž začal úřadovat nejproduktivnější hráč CCM Extraligy. Lukáš Soukup nejprve poslal Elbu do vedení, následně jedenáctou trefou v sezoně vedení hostujícího týmu navýšil. V závěru ještě Ústečtí využili přesilovou hru a pečetili tím své další vítězství. Po tříbodovém zisku se již posunuli do první čtyřky a vzhledem k menšímu počtu odehraných duelů věří v další posun vzhůru.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Plzeň 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Březina (Česák, Krejčí), 21. Merta (Urban, Vlasák).

Střely: 23:25. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

V zápase kola si fanoušci příliš branek neužili. Do Pardubic dorazila Plzeň, která se v letošní sezoně kvalitními výsledky příliš pyšnit nemůže. A neurodilo se ani na východě Čech. Vyrovnaný obraz hry narušil v první třetině protiútok domácího celku a přesné zakončení Ondřeje Březiny. Dvanáct minut na to Autosklo zásluhou Jakuba Merty využilo přesilovou hru a po zbytek duelu svůj náskok již pouze hlídalo. Fotbalový výsledek 2:0 přinesl pád plzeňských hokejbalistů zpět na sedmé místo tabulky.

SK Hokejbal Letohrad vs. TJ Kovo Praha 3:2 (1:0 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Lajčiak (Teplý, Vychytil), 22. Lux Ondřej (Lux Jan), 36. Halbštrát – 29. Strejček (Krištof, Franěk), 34. Drak (Winter, Strejček).

Střely: 17:12. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0.

V posledním sobotním střetnutí se potkaly dvě senzace podzimní části nejvyšší soutěže. Ve vzájemném souboji se v úvodu utkání více dařilo domácímu Letohradu, který se již ve třetí minutě dostal zásluhou Lajčiaka do vedení. Na druhý gól Ondřeje Luxe ale soupeř dokázal v přesilových hrách bleskově zareagovat. Nejprve byla početní výhoda využita Strejčkem, následně se do domácí branky trefil Drak. Ani srovnání stavu ale cestu Letohradem za třemi body nezkomplikovalo, vítěznou trefu vsítil devět minut před koncem ve vlastním oslabení domácí Halbrštát!

Neděle 13.11.

TJ Kovo Praha vs. SK Sudoměřice 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Zeman Michal (Franěk, Winter), 45. Mainzer (Franěk, Zeman Michal) – 6. Fraňo (Havlík), 21. Kaluža (Liška), 30. Skyba (Fraňo, Havlík), 34. Kaluža (Hujsa).

Střely: 31:35. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:0.

Hned následující den se v Praze konal souboj v sobotu poražených celků – Kovo Praha a Sudoměřic. Tentokrát se do vedení dostali v první třetině hosté zásluhou Fraňa, následně na Zemanovo vyrovnání velmi rychle odpověděl produktivní Kaluža. Přelom druhé a třetí části patřil celku z východního cípu České republiky, na Skybovu trefu navázal druhou gólovou radostí v utkání nejproduktivnější hráč Sudoměřic Kaluža, který navýšil vedení hostí na tři branky.

HC Kert Park Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 8:4 (4:1, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Fejfar, 5. Wróbel (Kruček M., Fejfar), 11. Kovář (Kruček J., Nýdl), 12. Fejfar (Wróbel, Nýdl), 16. Wróbel (Kruček M., Fejfar), 22. Fejfar, 24. Kovář (Sitter, Nýdl), 43. Kruček M. (Wróbel, Vyskočil) – 5. Krejčí (Kubeš), 18. Březina (Urbanec), 23. Bílý (Kubeš), 44. Filip (Březina).

Střely: 42:56. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 1:0.

Velmi zajímavé klání druhého a pátého týmu tabulky se konalo v Praze, kam dorazily ambiciózní Pardubice. Svěřenci Jiřího Mašíka ale silně nezachytili nástup do utkání, během první patnácti minut inkasovali čtyřikrát a tím i přišli o šanci na další bodový zisk. Gólová přestřelka pokračovala i ve zbytku utkání, domácí fandové si přišli na dvanáct branek a vysoké vítězství Kert Parku v poměru 8:4! Tento výsledek hodně zamíchal tabulkou CCM Extraligy, právě mužstvo Kertu se vyšvihlo na druhé místo, o skóre za ním zůstává právě celek pardubického Autoskla.