CROSSDOCK Extraliga

Nula je zásluhou hlavně spoluhráčů, říká pardubický brankář Petr Smekal

Čtrnácté kolo CCM Extraligy se odehrálo i třemi duely na východě Čech, přičemž jeden z nich v Pardubicích byl navíc označen zápasem kola.

Mečouni přijeli na východ Čech s jasným úkolem: ulovit alespoň jeden bod. A tak také vypadaly alespoň úvodní minuty, ve kterých bylo zřejmé, že pokud budou svoji útočnou hru praktikovat také Pardubičtí, tak by utkání jednoznačným, třeba i vyšším výsledkem, skončit nemuselo. „Že to bude vyrovnané, jsem si říkal od první minuty, když jsem viděl, jak na to Plzeň vlétla. Ze začátku měla lepší pohyb, takže jsem čekal, že se budeme tahat o dvě o jednu branku, což se nakonec i potvrdilo,“ říká brankář Autosklářů Petr Smekal.

Východočeský strážce svatyně tak postupem času sledoval, jak se jeho mužstvo dostalo do jednobrankového vedení. I nadále však byl v permanenci také on, jenomže, jak se po pětačtyřiceti minutách ukázalo, z pětadvaceti střel nakonec ani jednu za svá záda nepustil. „S výsledkem jsem velice spokojený, hlavně tedy s vítězstvím a ziskem tří bodů. O moji nulu až tak zase nejde,“ nechtěl ale své čisté konto nějak přeceňovat.

Kluci sehráli všechna oslabení úplně parádně!

V prostřední periodě se domácí dostali do dvoubrankového vedení, které však nemuselo vydržet dlouho. Chvíli na to totiž šly Pardubice do oslabení, které bylo po chvíli dokonce dvojnásobné! Plzeň tak rázem měla celé dvě minuty na to, aby snížila a ještě tak zdramatizovala další minuty zápasu. Jenomže mečounům se to nepodařilo a ani s dvěma muži v poli navíc, domácího brankáře nepropálili.

„Velice kladně hodnotím oslabení. V sobotu jsme jich hráli hodně. Navíc jsme tam měli i pět na tři, a to kluci sehráli úplně parádně. Lítali tam jenom střely vrchem, které ještě blokovali. Skutečně nemám, co bych jim vytknul, čisté konto je hlavně jejich zásluha,“ praví s hrdostí na své souputníky Smekal. Ten se dostal do branky i ve dvanácté minutě nedělního zápasu v hlavní městě. Spokojený však už být nemohl, jeho celek totiž prohrál vysoko 4:8, přičemž Smekal obdržel od hráčů Kertu čtyři branky.