CROSSDOCK Extraliga

Plzeň před televizním duelem: Nedaří se ji dostat na vítěznou vlnu a vyhrávat doma

Jeden z duelů patnáctého kola CCM Extraligy přitáhne velkou pozornost. Utkání mezi Plzní a Kladnem totiž bude vysílat ČT Sport a střetnutí mezi dvěma rivaly tak dostane další rozměr. Favoritem budou určitě hosté, kteří zatím vládnou soutěži.

Loňský vítěz základní části hokejbalové extraligy šel do play-off v nejlepší pozici. To se hned ve čtvrtfinále potvrdilo a mečouni postoupili přes Třinec hladce 3:0 na zápasy. Pak ale přišla velice těžká série s Kladnem. Přetahovaná o každý kousek na hřišti dospěla až do rozhodujícího pátého zápasu. Ten hostila plzeňská hala a domácí tak měli velkou výhodu svého prostředí. Jenomže! Západočeši tento duel nezvládli a do finále postoupil ALPIQ. Tento nezdar jako by přes léto plzeňští nevypustili z hlavy a nepatrně s nimi zůstal i do nového ročníku 2016/17.

Úplně samotný začátek soutěže tomu ale nenapovídal, protože ten se Západočechům povedl a po výhře nad Sudoměřicemi mohli být spokojeni. I další zápas se jim povedl, odvést si ze hřiště Kladna jeden bod za prohru po samostatných stříleních také nebylo pro mečouny špatné. No a po třetím kole se už dalo odhadovat, že se budou Plzeňští rvát znovu o nejvyšší příčky. Přišla totiž výhra nad Rakovníkem a dohromady tak měla Plzeň sedm z devíti možných bodů. Ovšem v dalším týdnu se už Západočeši neprosadili, takže si všechny body odvezl jeden z dalších rivalů v boji o nejvyšší pozice, a to tentokrát z Pardubic.

Plzeň se prezentuje výkony jako na horské dráze

Plzeňští i nadále ztráceli body doma a ani z venkovních zápasů příliš úspěchy nevozili. Jejich výkony jsou tak prozatím jako na houpačce. Vypadá to však, že podle poslední dvojice domácích zápasů by se mečouni mohli vracet zase na vítěznou vlnu. V domácí hale, která by měla být jejich výhodou, ale prozatím tomu tak letos ještě příliš nebylo, porazila Plzeň v posledních dvou zápasech Hradec Králové a také Rakovník. V minulém kole se však Západočeši znovu neprosadili. I tak jim ale veledůležitých šest bodů dodalo sebevědomí. Snažit se ale musí i nadále, devatenáct bodů jim totiž přisuzuje prozatimní sedmou pozici a s tím svěřenci Michala Edla rozhodně spokojeni nejsou.

Jak už bylo zmíněno, první duel ze začátek letošního ročníku s Kladnem dopadl lépe pro Středočechy, kteří si ze zápasu uzmuli dva body. A právě repríza tohoto duelu je na programu už ve čtvrteční sváteční den. Kdo bude úspěšnější před kamerami ČT Sport? Potvrdí se zlepšené domácí prostředí Plzně nebo ukáže ALPIQ svoji, především letošní, velkou sílu a zápas ovládne? Tajenka se začne rozlušťovat už 17. listopadu od 16:05!