CROSSDOCK Extraliga

Kladno před televizním duelem: Jednoznačný lídr soutěže a statistik

Už následující sváteční čtvrtek přinese další pokračování CCM Extraligy. Odpolední duel navíc přitáhne velkou pozornost, a to nejen diváků na stadionu, ale také u televizních obrazovek! Jak už určitě víte, duel mezi Plzní a Kladnem totiž bude vysílán živě na ČT Sport.

Kladenští odšpuntovali celý ročník prvním zápasem, kdy přivítali nováčka z Rakovníka, proti kterému zvítězili a začali soutěž s nulou vzadu. Po papírově nejslabším mužstvu, pokud to budeme brát z toho pohledu, že jsou Rakovničtí jediným nováčkem v soutěži, poté přišli znovu minimálně papírově, jedni ze dvou nejsilnějších soupeřů. Byla to právě Plzeň a pak také repríza loňského finále s Pardubicemi. Oba tyto duely došly až do samostatných stříleních a z obou vždy odešli šťastnější Kladenští.

Středočeský stroj se rozeběhl na plné obrátky až od čtvrtého kola. Zatím, co se tabulka od druhého místa formovala a postupně docházelo i na překvapení soutěže, ALPIQ se držel na vítězné vlně a dál sbíral tři body jako na běžícím páse. Sérii pěti zápasů s vítězstvím v základní hrací době utnuli až Pražané. A to ti z Kova, kteří obrovským sebezapřením a skvělým výkonem v zápase kola dokázali doma otočit nepříznivý výsledek a jako první v ročníku obrat o všechny body loňského finalistu.

Kladno přibrzdilo proti KOVU, ale jen na chvilku. Jinak vládne!

Jedna z otázek tak v tu chvíli byla jasná. Jednalo se o ojedinělý výsledek nebo se Extraliga začala v průběhu vyrovnávat a ALPIQ už tak jasně dominovat nebude? Odpovědi si ale Kladenští připravili hned v následujícím a vlastně i v tom dalším kole. A takto to pokračuje stále. Středočeši už totiž znovu tři zápasy v řadě neprohráli, a to sehráli mimo jiné těžký zápas doma s Letohradem a pak především: Druhý zápas v sezoně s Pardubicemi, a i tento duel dopadl výhrou aktuálního lídra!

Hokejbaloví fanoušci si tak mohou momentálně začít pokládat ještě jednu otázku, a to zda se Plzeň dokáže natolik namotivovat, že před kamerami ČT Sport předvede výkon na hraně možností a Kladno o nějaké body obere. Pokud vás zajímá vývoj zápasu, nezapomeňte sledovat 17. listopadu duel se startem v 16:05!