CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM Extraligy: Piráti loupili v Kladně, Koně utahali Jeleny

Sníh již téměř opustil asfalty a plasty, a tak se o uplynulém víkendu mohla naplno rozběhnout jarní část naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Hradec Králové sebral bod Kladnu, Prahu v derby ovládl Kert Park a Sudoměřice po týdnu vrátily Mostu porážku. No, děly se zajímavé věci.

Sudoměřice s Mostem si spolu zřejmě rádi hrají

Pomyslnou první hokejbalovou vlaštovkou roku 2017, byť v tomto případě šlo spíše o vlaštovku opožděnou (jednalo se o dohrávku 15. kola z podzimní části CCM extraligy), byl zápas mezi Sudoměřicemi a Mostem (25. 2.), kde Most poměrně jasně zvítězil v poměru 7:3. O týden a den později vyrazilo mužstvo Sudoměřic vyloupit Most, což se mu nakonec také povedlo – výhra 2:1 (Fraňo 1+1). Šrámem pro Sudoměřice může být sobotní prohra 2:3 v Ústí nad Labem, pro Most pak sobotní prohra s Plzní 1:4. Zkrátka jednou jsi dole a jednou nahoře.

Bitva o Prahu nakonec lépe pro „domácí“

Není zřejmě většího derby v CCM extralize než zápas mezi Kert Parkem a Kovem. Tento zápas navíc naplnil veškerá očekávání – zvraty, náboj i nájezdy. Radostnější byli nakonec hráči Kert Parku, a to po vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Po zimě se dle očekávání dařilo Winterovi, který jednak otevřel skóre utkání a na další branku svého týmu přihrával. Když přidal Zeman třetí gól Kova, tak to s hráči Kert Parku nevypadalo vůbec dobře, ale…

Kert Park udeřil v 19. a následně dvakrát ve 27. minutě a o drama bylo postaráno. Kdyby navíc „kovácký“ gólman Lain nerozblikal „semafor“, kdo ví, jak by to nakonec dopadlo. V nájezdech ukázal Martin Kruček (Kert Park), že je značným vodičem a díky jeho dvěma úspěšným nájezdům byli nakonec o krůček lepší domácí.

„Co je psáno, to je dáno“ tentokrát úplně neplatilo

Hradec Králové zamířil do Kladna. Papírové předpoklady byly zřejmé. Tuto domněnku však hned v první patnáctiminutovce začala vyvracet dvojice královéhradeckých matadorů Novák s Bacovským (autor gólu), kteří poslali v 10. minutě svůj tým do vedení – 1:0. Se svými kouzelnickými dovednostmi se k nim navíc přidal brankář Brykner, jehož kouzla prolomil až ve 41. minutě domácí Dědič – 1:1. Bod navíc pro Kladno nakonec zajistil svým nájezdem Pražák. Myslíme si ale, že i tak byla cesta do Hradce Králové radostná.

Koně zvítězili nad Jeleny

Souboj Pardubic a Letohradu lze také označit za derby. Tentokrát za derby východočeské. Krásný zápas, góly padaly na obou stranách jako nákup do tašky. Nejprve vedly Pardubice 3:0, následně Jeleni zabrali a srovnali krok na 3:3, kdy zaúřadovala především dvojice výkonných letohradských Luxů (O. Lux 1+1, J. Lux 1+0). Nakonec se ale projevila zkušenost, a tak vyhrály Pardubice, kdy na konečných 5:3 „učesal“ skóre pardubický Josef Česák gólem do odkryté branky, čímž dovršil svůj hattrick.