Reprezentace

Češi na světovém šampionátu prohráli i druhý zápas se Spojenými státy americkými

Veteránské mistrovství světa na Bermudách má za sebou druhý hrací den. V něm se čeští hokejbalisté kategorie Masters vrhli do souboje proti USA, s nímž poměřili síly na menší krytém hřišti.

Zápas ve formátu 4+1 přinesl napínavou vyrovnanou bitvu, ve které byli úspěšnější Američané, když se radovali z těsného vítězství 2:1. Hráči reprezentující Českou republiku tak utržili již druhou těsnou porážku v řadě a dnes mají možnost reparátu ve federálním derby se Slovenskem. Utkání startuje v 16:45 a sledovat ho můžete živě na YouTube kanálu ISBHF a už se opět bude hrát na větším venkovním hřišti!

SLEDUJTE ZÁPAS SE SLOVENSKEM ŽIVĚ

Utkání proti USA nezačalo příliš dobře, hned v 5. minutě prostřelil gólmana Petra Mence americký forvard David Welsh a výběr Spojených států amerických se tak velmi brzy radoval z jednobrankového vedení – 0:1. Čeští hokejbalisté ale prokazovali, že ze svého soka nemají vůbec žádný strach a tlačili se vehementně do přední linie, o čemž svědčí fakt výsledného poměru střel, v němž stejně jako v prvním utkání Češi dominovali. Vedení souboru z USA nevydrželo dlouho, když se necelé tři minuty po inkasované brance prosadil Petr Jílek – 1:1.

V první části už žádné další góly nepadly a přešlo se tak do druhého dějství. V něm se opět odehrávala bitva o každý kousek bermudské palubovky, každý chvilku tahal pilku, ale gól ne a ne přijít. Postupně to vypadalo, že se do závěrečné periody půjde za nerozhodného stavu, 44 vteřin před závěrečnou sirénou druhé patnáctiminutovky se ale americký hokejbalista Joseph Russo radoval z vedoucí branky a do kabin se tak šlo o dost radostněji výběru USA – 1:2. Ve třetí periodě žádný gól nepadl, a i přes fakt, že český národní tým svého oponenta přestřílel, tak bral všechny body právě tým Spojených států amerických.

--------------------------------------------------------------------------------

Česká republika vs. USA 2:1 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Jílek – 5. Welsh (Ciana), 24. Russo (Hagan).

Střely: 20:15, vyloučení: 2:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0.

Česko: Menc (Kubeš) - Menc L., Kovařík, Vodrážka, Jílek, Pomahač, Rytíř – Šmíd, Komůrka, Raška, Příhoda, Komanec, Škarecký, Böhm, Váleček, Kubík.