Reprezentace

Veteráni ztratili na úvod mistrovství světa dobře rozehraný duel s Bermudami

V úterý 25.9. naplno vypuknul světový šampionát kategorie Masters na Bermudách. Čeští hokejbalisté se střetli s domácím výběrem, nad nímž po dvou třetinách vedli 2:1 a vše vypadalo, že úvodní klání hráči se lvíčkem na hrudi dotáhnou do zdárného konce.

Ve třetí periodě ale Bermudy vyrovnaly, a dokonce rozhodly o svém vítězství gólem při hře 4 na 4, když čeští plejeři propadli v útočné kombinaci. Není čas ale smutnit, již dnes od 16:15 čeká na náš tým duel s USA.

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ Z MS MASTERS NA BERMUDÁCH

Hokejbalisté reprezentující Českou republiku na mistrovství světa kategorie Masters nevstoupili do utkání zrovna dobře. Bermudští plejeři se v 5. minutě dostali do jednobrankového vedení zásluhou využité přesilové hry z hole Toma Worthingtona – 1:0. Následně se ale hra více než vyrovnala, veteráni z tuzemska leckdy tahali za delší konec provazu, ale gól ne a ne přijít. Po úvodní dvanáctiminutové periodě tak Bermudy měly o dost více důvodů k radosti.

Prostřední část však přinesla uragán české družiny hrající v obklopení Atlantského oceánu. V sedmnácté minutě utkání totiž na 1:1 vyrovnával Radek Komenec. O necelých pět minut později se čeští veteráni radovali z obratu v zápase, když se projevila východočeská souhra přeloučského Jestřába Šmída, heřmanoměsteckého beka Lubomíra Mence a přesně mezi tři bermudské tyče zakončujícího přeloučského forvarda Jana Příhody – 1:2. Na českých hráčích bylo vidět enormní oživení, domácí nevěděli, kde jim hlavy stojí, ale další gól do konce druhé třetiny už nepřišel.

Inkasování ve vlastní přesilovce zapříčinilo ztrátu všech bodů

Do závěrečné části se tak šlo s jednobrankovým vedením českého týmu. Výhodný stav držel ještě pět minut před koncem duelu, pak ale přišlo vyloučení na naší straně a Shannon Gosse přesilovou hru využil a stav utkání tak byl opět vyrovnaný – 2:2. Nic se ale nedělo, čeští hokejbalisté se vrátili ke své hře a bojovností se tlačili do útok. Při hře 4 na 4 se ale velmi brzy po propadu české rozehrávky prosadil bermudský hráč Cory Caouette a poslal domácí výběr do vedení 3:2.

Času na vyrovnání už mnoho nezbývalo, Češi nic nevzdávali, ale už s nepříznivým stavem utkání nic udělat nedokázali. Hned v prvním duelu tak přišla pro naše hráče kategorie Masters nepříjemnost. Dnes od 16:15 SEČ je čeká duel s týmem Spojených států amerických na menší krytém hřišti, bude se tak hrát ve formátu 4+1 a bude zajímavé sledovat, jak se s touto změnou čeští hokejbalisté popasují.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Bermudy vs. Česká republika 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5.Worthington-White (Merritt), 32. Gosse (Benson), 35. Caouette (Merritt, Worthington-White) – 17. Komanec (Böhm, Škarecký), 22. Příhoda (Menc, Šmíd).

Střely: 21:28, vyloučení: 5:6, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0.

Česká republika: Kubeš, Menc P. – Menc L., Kovařík, Vodrážka, Jílek, Pomahač, Rytíř – Šmíd, Komůrka, Raška, Příhoda, Komanec, Škarecký, Böhm, Váleček, Kubík.