Reprezentace

Mistrovství světa Masters startuje na Bermudách! Češi zahajují turnaj s domácími

Již v úterý 25.9. vypukne v přenádherném prostředí Bermudských ostrovů mistrovství světa kategorie Masters. Mezi dvanácti národními výběry se představí i český tým, jenž se na úvod světové šampionátu střetne s domácím týmem Bermud. Po tomto klání následuje jistě atraktivní otevírací ceremoniál.

Čeští veteráni narazí ještě na turnaji v základní skupině B na Itálii, Kanadu, USA a dokonce dojde i na federální derby se Slovenskem! Všechny zápasy pak fanoušci mohou sledovat živě přes stream na internetu. Více podrobností v článku.

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ ZÁPASŮ MS MASTERS

Celé mistrovství světa kategorie Masters vypukne v úterý 25.9. Na Bermudách je pětihodinový časový posun zpět, takže v České republice máme o pět hodin více. První klání proti sobě svede národní výběr Rakouska a tým Old Glory ze Spojených států amerických. Od 22:15 našeho středoevropského času se pak do akce vrhnou čeští hokejbalisté, kteří ve svém úvodním duelu narazí na již zmiňovaný domácí tým Bermud.Všichni účastníci světového šampionátu veteránů se následně mohou těšit z Opening ceremoniálu.

Hned druhý den na šampionátu čeká na hokejbalisty reprezentující Českou republiku zápas se Spojenými státy americkými na menším hřišti vytvořeným pod střechou, které však bude o dost menší než to venkovní v obklopení Atlantiku, takže se toto jedno jediné utkání odehraje formátem 4+1. Utkání startuje v 16:15 SEČ.V pořadí třetí duel svede do cesty české družině tým Slovenska, derby započne v 16:45 ve čtvrtek 27.9. Pokračuje se ten samý den večerním duelem s Itálií, v tu dobu bude v České republice 2:45 ráno.

Česká družina uzavře zápolení v základní skupině B pátečním zápasem proti nesmírně silnému výběru Kanady. Utkání začíná v 23:00 SEČ.Po konci základních skupin dojde ke čtvrtfinálovým duelům, do nichž se probojuje 8 nejlepších mužstev. Celky, které se umísí na 9. – 12. místě v součtu obou skupin budou hrát pouze o konečné umístění na těchto pozicích. Pokud chce český národní tým do play off, musí v základní skupině minimálně dvakrát vyhrát.Více podrobností naleznete v rozpisu šampionátu v nižší části článku.