Reprezentace

Reprezentační áčko má za sebou kemp širšího výběru ve Světlé

Reprezentace A-tým - Reprezentační výběr seniorů absolvoval v letonšním ročníku jediný kemp a ten se uskutečnil o minulém víkendu ve Světlé nad Sázavou, kde dostali prostor hráči, kteří ho zatím v reprezentaci moc neměli.

Poslední kemp reprezentačního A-týmu se uskutečnil o uplynulém víkendu ve Světlé nad Sázavou, kde se sešli hráči, kteří jsou v hledáčku reprezentace, ale zatím se ve většině případů výrazněji v národním dresu neprosadili nebo se ještě žádného soustředění seniorské reprezentace neúčastnili.

Reprezentační tým na zimním stadionu ve Světlé, kde měli hráči jako vždy výborné podmínky, za což si pořadatelé zaslouží obrovskou pochvalu, neabsolvovala žádný trénink, ale jen dva přípravné zápas proti reprezentačnímu výběru do dvaceti let.

V sobotu nejprve vyhrála dvacítka 5:4, v neděli pak zvítězili už zkušenější a starší kolegové v poměru 6:2. Výsledek však ani v jednom zápase nebyl nijak směrodatný a důležitý, šlo hlavně o výkon jednotlivých zúčastněných. “V sobotu byla znát na některých nervozita, na někom fakt, že už měl déle po skončeni sezóny,” řekl k sobotnímu utkání generální manažer reprezentací Adam Karnet.

“Měli jsme tam několik příjemných překvapení. Určitě jich bylo více než těch ne až tak výrazných výkonů,” přidal Karnet, ale ihned dodává: “Každý zúčastněný si ale musí uvědomit, že tohle byl jen odrazový můstek. Když bychom nestrašili rovnou s mistrovstvím světa, ale vzpomněl bych například na přípravné dvojutkání před Bratislavou se Slováky v Nitře, kde vládla obrovská rychlost, tvrdost a absolutní nasazení, musíme od tohoto víkendu vystoupat s výkonností ještě notnou vzdálenost, abychom se mohli opět měřit s úplnou špičkou.”

Manažer reprezentací Adam Karnet se také ve své řeči zaměřil na výkon soupeře, týmu do dvaceti let: “Tým U20 ukázal velkou útočnou sílu, šikovnost hráčů, důraz, osobně se do Písku těším, například zápas s Kanadou by mohl být slušná podívaná.”

Připrava reprezentace na MS do kanadského St. Johns bude pokračovat v srpnu, kdy proběhne třídenní kondiční kemp na Kladně. “Nominace na tento kemp bude zveřejněna po skončení MSJ v Písku nebo v průběhu června, s tím, že se ještě následně doplní o hráče, kteří zaujmou svými výkony právě na MSJ v Písku,” říká k budoucnosti reprezentačního výběru seniorů Karnet.