Reprezentace

Drahomír Kadlec o MS v Kanadě:

REPREZENTACE | ROZHOVOR | - Výběr seniorské hokejbalové reprezentace vstoupí koncem tohoto týdne (2. – 3. června ve Světlé nad Sázavou) do svého dalšího reprezentačního cyklu, který bude zakončen mistrovstvím světa v kanadském St. John´s.

O minulé sezoně, pochopitelné generační výměně a šancích národního mužstva v Kanadě se rozpovídal hlavní trenér reprezentačního A-týmu Drahomír Kadlec.

Je tomu skoro rok, co česká hokejbalová reprezentace obhájila zlato na mistrovství světa v Bratislavě. Váhal jste jako hlavní kouč národního týmu u reprezentace pokračovat? A jak na celou poslední reprezentační etapu vzpomínáte?

„Neváhal jsem, ale abych dále pokračoval, musel jsem mít souhlas od klubu, kde trénuji. Šéf klubu Lukáš Kubica nebyl proti. Takže si i nadále plním povinnosti v klubu a zároveň i v reprezentaci. Vzpomínky jsou sice už zaprášené, ale hezké.“

Příští šampionát se koná v Kanadě. To bude určitě velká výzva pro všechny zúčastněné, umocněná tím, aby ostatní soupeři zabránili České republice ke zkompletování zlatého hattricku. Co od šampionátu očekáváte?

„Kanaďané hrají doma, takže toho budou chtít maximálně využít. Určitě budou mít silné mužstvo, ale nejen oni! Ti hráči, kteří se nevejdou do domácího výběru, tak se přes noc stanou Řeky, Francouzi či Portugalci. Proto nás nečeká nic lehkého a na turnaj se moc těším.“

Řada zkušených hráčů po Bratislavě buď úplně skončila s reprezentační kariérou, nebo si alespoň dopřává sportovní "pauzu". Nebude problém tyto hráče nahradit? A existuje podle vás nějaký post, ve kterém je nedostatek kvalitních hráčů?

„To je normální průběh. Starší končí, mladí hráči se tlačí na jejich místa a mají chuť a cíl se někam posunout. Dokázat něco a to je důležité. Jsem přesvědčen o tom, že budeme mít z čeho vybírat a postavíme opět silné mužstvo, které bude chtít vyhrávat.“

Začátkem června ve Světlé nad Sázavou sehraje tým dva zápasy proti U20. Co od tohoto měření sil očekáváte?

„Na této krátké akci dostanou příležitost hráči, kteří na sebe upozornili svými výkony v uplynulé sezoně.“

Reprezentační program bude po tomto srazu pochopitelně pokračovat. Prozradíte, co máte pro své svěřence připravené v blízké budoucnosti?

„Širší kádr mužstva se sejde začátkem srpna na kondičním soustředění v Kladně. Poté bude národní tým čekat třídenní turnaj v Novém Strašecí.“