CROSSDOCK Extraliga

Dvojky o víkendu kralovaly! Aneb další střípky ze CCM extraligy

V rámci 14. kola CCM extraligy hokejbalu jsme měli možnost vidět hned sedm utkání na sedmi různých hřištích – pět v sobotu a 2 v neděli. Nejvýraznějším týmem víkendu byly bezesporu Pardubice.

2 zápasy za 2 dny a 2 vítězství

Pražský Kert válí! Po minulém bagu se Sudoměřicemi si tento víkend nejprve v sobotu zajel pro tři body do Rakovníku (1:3) a v neděli doma naložil Pardubicícm na cestu domů hned osm kousků. Zdá se, že z kerťáckého svatostánku se pomalu ale jistě stává obávané místo celé extraligy. Pravda nebo lež? To se dozvíme až na konci sezony a teď už se podíváme na příběh ústeckého Soukupa, který doslova trýzní maskované muže..

2 góly ústeckého Soukupa

To, že je ústecký Lukáš Soukup bravurní plejer všichni dobře víme, ale to, co předvádí v poslední době, je nevídané! Stává se z něho totiž obávaný brankostroj. Vždyť v sobotu prakticky sám, a to dvěma góly (17. a 31. minuta), porazil Sudoměřice. Zdá se, že by to celé mohl hrát sám a zbylá ústecká banda by to mohla z fleku zabalit, i když je pravdou, že vzhledem k jeho útlé postavě by alespoň Bandu asi potřeboval.

2 vysavače a další rezervní

V sobotním utkání Letohrad porazil na domácím hřišti pražské Kovo v poměru 3:2. Na druhém gólu Letohradu se podíleli hned oba Luxové – Jan nahrával a Ondřej skóroval. Sebrat Letohradu nějaký bod nezvládl ten den nikdo, ani Strejček ani Drak! Zvláštností je, že Letohrad má ještě jeden rezervní Lux, kterým je teprve patnáctiletý Filip, jenž však, oproti oběma výše zmíněným, pochází z jiné fabriky. Kdybyste nevěděli kam pro kvalitní Lux, tak do Letohradu. Myslíme si totiž, že tyto kromě vysávání umí i pořádně nasávat.

2 Kaluže

Fraňo, Skyba, do toho dvě Kaluže a byla z toho rázem druhá prohra pražského Kova během jediného víkendu a tím pádem pokles na 5. místo soutěže. Kovu nepomohl ani Zeman. Zřejmě proto, že to nebyl ani major, ani prezident.

Smekáme, pane Smekale

Již byla řečeno, že v zápasu kola Pardubice porazily Plzeň v poměru 2:0. Nikdo ale neřekl, že koňský podíl na tom měl brankář Pardubic Smekal, který je brankářskou dvojkou Pardubic a trošku pak ještě pardubický mantinel, který nahrával na druhý gól domácích. Petr „Reebok“ Smekal byl však brankářsky skromný a chválil spoluhráče. Každý brankář ale ví, že za to může hlavně a jenom brankář. Ale chválit spoluhráče je přece slušné. Takže Petře Smekale, smekáme!