Reprezentace

Schůzka zástupců reprezentací proběhla v Písku

Reprezentace - V pátek 4.května 2012 proběhla schůzka zástupců všech reprezentačních výběrů, které se kromě zástupců reprezentací mužů, hráčů do 20, 18,16 i 14 let účastnil i sportovně-technický manažer i generální manažer reprezentačních výběrů.

Schůzku zástupců reprezentačních výběrů, která se konala v Písku svolal předseda svazu Josef Kozel, který vysvětluje co bylo záměrem. “V průběhu loňského roku došlo k organizačním změnám v systému řízení reprezentací, byl zvolen Sportovně-technický manažer reprezentací Jaroslav Badzik a v únoru pak Generální manažer reprezentací Adam Karnet. Vzhledem k těmto změnám jsme chtěli společně s hlavními trenéry reprezentací nastavit základní mechanismy fungování, vysvětlit si kompetence, a zároveň si i nastavit úkoly pro nejbližší i vzdálenější budoucnost. V dalším období by tyto schůzky měly být již standardní součástí práce reprezentací pod vedením obou manažerů.”

Schůzky jak již bylo řečeno v úvodní anotaci se účastnil hlavní trenér reprezentačního výběru mužů Drahomír Kadlec, trenér výběru hráčů do 20 let Jiří Mašík, trenér týmu do 18 let Kamil Mlejnek, trenér třetí reprezentace, která se také chystá na šampionát do Písku, reprezentace do šestnácti let Milna Maršner i trenér nejmladšího výběru do 14 let Martin Komárek. Na schůzce v Písku nechyběl ani sportovně-technický manažer reprezentací Jaroslav Badzik a generální manažer reprezentací Adam Karnet.

Mezi hlavní body jednání v Písku patřilo:

1)Vytvořit setkání všech důležitých osob reprezentačních výběrů u jednoho stolu

2) Projít se zástupci reprezentací organizační záležitosti týkající se MS v Písku

Další náplní schůzky v Písku byla diskuse trenérů nad možnostmi lepší spolupráce všech kategorií a celková diskuse nad koncepčním fungováním reprezentací.

Adam Karnet, generální manažer reprezentací:”Jsem rád, že tahle akce proběhla. Vazby mezi trenéry do teď fungovaly především na principu dvojiček, všichni tak dostali možnost zasednout k jednomu stolu, představit své názory, dát tím základ pro ještě širší spolupráci. K tomu posloužila hlavně dlouhá diskuse pod dohledem STM reprezentací Jardy Badzika. Já jsem převážnou část večera strávil soukromým jednáním s předsedou svazu Kozlem ohledně výhledu do další sezony, která vyvrcholí mistrovstvím světa v St. John’s - a myslím, že jsme toho na jedno posezení překousali docela dost. Dále jsem byl rád, že jsem měl možnost si alespoň potřást rukou a prohodit pár slov s trenéry Mlejnkem a Komárkem, které jsem osobně do této doby prakticky neznal.”