CROSSDOCK Extraliga

Televizní střetnutí zároveň zápasem kola! Jak dopadne ostře sledovaný duel?

Patnácté kolo CCM Extraligy bude zahájeno dvěma duely už ve čtvrtek a hned jeden z těchto zápasů bude nést označení zápasu s velký Z. Střet plzeňských mečounů s kladenskými rysy totiž bude vysílat ČT Sport, což si nenechá ujít ani naše hokejbalová redakce, která se na utkání taktéž zaměří.

Plzeň chce navázat na poslední domácí zápasy

Plzeňským hokejbalistům se v letošní sezoně rozhodně nedaří tak, jak by si představovali. O tom žádná, jenomže proč nepříznivě vyvíjející ročník nezlomit zrovna před pozorností několika stovek diváků u televizních obrazovek?! Jistě i podobné myšlenky padají v hlavách několika hráčů a možná i v kabině. Mečouni totiž po pomalém rozjezdu zase trochu zabrali a poslední dva domácí mače s Rakovníkem a Hradcem Králové ovládli.

S šesti body v zádech cestovali minulý týden do Pardubic, odkud minimálně nechtěli odjíždět poraženi po základní hrací době. A tak také vypadal celý zápas, jenomže produktivita byla nakonec jen u Autosklářů a Západočeši tak po neskórování odjeli s prázdnou. Na řadu přichází po pěti dnech další těžký duel. Jak si s ním Plzeňští poradí?

Kladno nechce znát hořkost porážky

Těsné souboje ve finále z loňské sezony s Pardubicemi, ze kterých rysové odešli poraženi, hokejbalisty Kladna do dalšího ročníku očividně posilnily. Jsou to totiž oni, kteří od začátku soutěže vládnou tabulce a podstatě už ani neví, což jim však rozhodně nevadí, jak chutná hořkost porážky. Středočeši totiž body ztráceli jen v prvních třech kolech, respektive v tom druhém a třetím.

Svěřenci reprezentačního kouče Drahomíra Kadlece z obou duelů ale nakonec odešli vždy jako vítězové po samostatných stříleních. Kladenskou mašinu po dalších plnohodnotných výhrách zastavili až houževnatí hráči Kova. Pak to ale Středočeši znovu rozjeli a trojici dalších výher v základní hrací době na západě Čech rozhodně nechtějí ukončit.

Potkali se v play-off

Minulý ročník přinesl mezi oběma týmy kromě dvou duelů v základní části také nadstavbových pět zápasů. A byla to velká podívaná! Týmy Plzně a Kladna na sebe totiž narazily v semifinále a už dopředu bylo jasné, že to nebude krátká série. Což se také v následujících dnech potvrdilo a jak už bylo zmíněno, došlo až na pět duelů, tedy nejvyšší možný počet. Ten poslední se odehrál v Plzni, jenomže loňský vítěz základní části nakonec tento zápas v domácí hale nezvládl a Kladno po hladké výhře, tedy alespoň podle výsledku, odjelo do střední Čech s postupem do finále.

Zápas začíná ve čtvrtek 17. listopadu v 16:05 na obrazovkách ČT Sport!