CROSSDOCK Extraliga

Kapitán Kladna Dědič před televizním šlágrem: Neohlížíme se, každý zápas je jiný!

Patnácté kolo CCM Extraligy začíná ve čtvrtek dvěma duely, po tom dopoledním v Rakovníku se bude hrát odpoledne v Plzni a to rovnou před televizními kamerami! Jak se na duel těší hostující kapitán kladenského ALPIQU Michal Dědič, a co podle něho nesmí v zápase dopustit?

Michale, jak bere čtvrteční televizní duel Kladno?

Normálně, je to pro nás jako každý jiný zápas, takže se to tím, že je to v televizi, nijak nemění. My potřebujeme tři body, tudíž ani v tomhle rozdíl oproti jiným utkáním nevidím.

Padla slova v přípravě na nadcházející duel v kontextu s tím, že jste s Plzní hráli minulou sezonu pět duelů v semifinále a v aktuálním ročníku jste ji porazili 2:1 po nájezdech?

Tohle jsme zatím vůbec neřešili a myslím, že na to se zaměřovat vůbec nebudeme. Tohle byly zápasy v minulé sezoně a obecně duel s Plzní je vždy vyrovnaný a nabízí pěkný hokejbal. A ta výhra po nájezdech? To je to stejné, každý zápas je jiný, takže se nemá cenu ohlížet do minulosti.

Každopádně vnímáte, že se mečounům zatím úplně nedaří podle představ?

To máte pravdu, nedaří se jim, ale budu se opakovat, začíná se od stavu 0:0. Plzeňští budou mít výhodu domácího prostředí, kde navíc soupeřovi vždycky chvíli trvá, než si zvykne na jejich povrch v hale. Musíme hlavně hrát pořád v pěti, protože jakmile bychom jim nabídli přesilovou hru, tak by to pro nás znamenalo velké nebezpečí, jelikož ji na svém povrchu mají výborně sehranou.

Máme vyrovnané tři lajny a nejlepšího gólmana v republice!

Povězte ale, pro vás osobně to nebude ani o trochu atraktivnější zápas, když víte, že ho budou u obrazovek sledovat vaši přátelé a další stovky lidí?

Skutečně moc ne, já jsem spíš rád, že se hraje v hale, když je venku takovéto počasí. Alespoň víme, že se nebude hrát v dešti. (směje se) Jinak ale beru zápas úplně stejně, jako kdyby to v televizi nebylo.

A co kabina, neřeší zvětšenou pozornost na duel?

Ani tohle jsem nezaznamenal, moc jsme to v kabině neřešili. Bude to spíš pozitivní pro hráče, kteří nejsou z Kladna ale například ze Vsetína, takže vlastně tedy jako já. Budou je tak mít možnost vidět rodiny v televizi. A i mě máma uvidí alespoň jednou v sezoně hrát. (zasměje se)

Očekává se, že zápas ovládne lídr tabulky, tedy vy. Čím si to ale vysvětlujete, že letos tak dominujete?

Zaprvé se nám podařilo zachytit začátek sezony. A pak také máme absolutně tři vyrovnané lajny a naší obrovskou výhodou je, že každá z nich umí rozhodnout zápas. A také: Máme nejlepšího gólmana v republice, o tom nemá cenu pochybovat!

Otázka na konec, o počasí už trochu řeč byla, vás ale ještě budou čekat letos dva zápasy venku. Jak vnímáte tento skok do chladných dnů vy?

Pokud nebude mrznout, bude trochu pršet, tak mi to úplně nevadí. Třeba ale v pondělí jsme měli trénink, bylo snad mínus šest, takže míček byl strašně tvrdý. A s tím se pak trénovat nedá, to je spíš takový ping pong než hokejbal. (směje se) Budu se modlit, aby v den našich posledních dvou venkovních zápasů nemrzlo.