CROSSDOCK Extraliga

Kladno si z Plzně odveze všechny body, myslí si zkušení hokejbalisté. Bude tomu tak?

Čtvrtek 17. listopadu nebude jen státním svátkem, avšak i svátkem hokejbalu! V přímém přenosu na ČT sport se do akce od 16:05 pustí domácí Plzeň proti hostujícímu Kladnu, jež v letošním ročníku ční na první pozici CCM Extraligy a oplývá neskutečnou formou.

Do televizního utkání budou vstupovat dva dlouhodobě silné celky, kterým se v letošním ročníku daří ale úplně rozdílně. „Plzeň nemá tak dobré výsledky jako v loňském ročníku, ale doma je velmi silná,“ upozorňuje hokejbalový expert a stále výtečný hráč v podobě mistra světa Petra Nováka. „Kladno je ale ve větší psychické i herní pohodě a navíc přechod na rychlejší plastový povrch mu spíše vyhovuje,“ myslí si Novák. „Má dle mě vyrovnanější tým a proto zvítězí o dvě branky,“ tipuje výsledek utkání Petr Novák.

Kladenští hokejbalisté hrají v opravdu velké pohodě a ne nadarmo se s pohodlným náskokem drží na první příčce. Za rysy dříve nastupovala hokejbalová hvězda Kertu Tomáš Wróbel. Jaký má pohled na televizní utkání on? „Můj názor je, že vítězně z tohoto klání vyjde Kladenský Alpiq. Hraje ve velkém klidu a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by hodlal polevit,“ zdůrazňuje reprezentační forvard Wróbel.

Do zápasu však nenastoupí jedna z největších obraných, leckdy ale i útočných opor, Tomáš Kudela. Plzeň by tak tohoto faktoru mohla bezesporu využít! „Co jediné Kladnu momentálně nehraje do karet je absence Koudyho, což je hráč kterého v žádném případě nenahradíte,“ upozorňuje Tomáš Wróbel. „Jelikož Kladno vždy spoléhalo na skvělou defenzívu, tak v tomhle zápase jim bude chybět nejlepší obránce v republice!“ vztyčuje varovný prst Wróbel, který výtečnou hru Kudely moc dobře zná.

Rozhodne lepší produktivita kladenské družiny

Mečouni nastoupí ve své moderní kryté hale, kde znají každé zákoutí hokejbalového kolbiště a s Kladnem budou chtít rozhodně překvapit a v přímém televizním přenosu bodovat. Využijí absence kladenské hvězdy? „Toho by Plzeň společně s výbornou atmosférou mohla využít,“ myslí si aktuálně nejproduktivnější hráč CCM Extraligy Tomáš Wróbel. „Nicméně si stojím za svým, hosté těsně vyhrají,“ favorizuje Wróbel kladenskou družinu.

Za komentátorský pult zasedne ve čtvrtek 17. listopadu od 16:05 hokejbalový expert Roman Ondráček, který také favorizuje Kladno. „Asi se budu opakovat pořád dokola, ale Kladno pořád vládne českému klubovému hokejbalu a favoritem je pro mě i v tomto utkání v Plzni,“ myslí si Ondráček. „Má nejvyrovnanější kádr, spoustu zkušeností a je to vedoucí celek tabulky. Plzeň měla vynikající především loňskou základní část, kterou po letech vyhrála, a hokejbal zde šel zase nahoru,“ upozorňuje Ondráček.

V lepším rozpoložení do Plzně rozhodně přijede vedoucí celek CCM Extraligy z Kladna, ale to nic nemusí znamenat. „I přesto, že první vzájemný zápas těchto soupeřů skončil po nájezdech, předpokládám vítězství Kladna, které má vynikající defenzívu a výborného Jirotku,“ favorizuje ale Středočechy Roman Ondráček. „O tom vypovídá i počet inkasovaných gólů. Plzeň naopak letos v koncovce dost zaostává a moc branek nedává. A to se promítne dle mého názoru do výsledku vzájemného souboje,“ zamýšlí se Ondráček.