CROSSDOCK Extraliga

Doufám, že se štěstí přikloní na naší stranu, říká před televizním kláním Ondřej Kejř

Čtvrteční odpoledne bude v Plzni patřit hokejbalu. Na západ Čech totiž míří Kladno, aby v rámci televizního utkání a zápasu kola bojovalo o prodloužení své neporazitelnosti. Tomu ale domácí mečouni v čele s kapitánem Ondřejem Kejřem budou chtít jednoznačně zabránit.

Ondro, bude čtvrteční zápas pro hokejbalovou Plzeň něčím zvláštní?

To ne, bude to jako každý jiný extraligový zápas, ovšem s tou třešničkou na dortu, že se to bude vysílat v televizi. Ovšem pro nás se samozřejmě nic nemění, chceme uspět. Jako vždy!

Nebude to pro vás však trochu motivace odrazit se k lepším výkonům právě před kamerami ČT sport?

Motivace to asi nebude, ostatně my se už odrážíme pár zápasů, ale pořád se nám to nějak nedaří. Doufejme, že se nám to už povede a pokud by to přišlo od zápasu s Kladnem, tak by to bylo samozřejmě skvělé.

Čím to tedy je, že se Plzni letos nedaří vůbec podle představ a momentálně se drží na sedmé příčce?

Hlavní příčina je v tom, že jsme líní a neběháme tak aktivně, jako tomu bylo minulou sezonu. Musíme tahat jeden za druhého a to se neděje, to je ten důvod, proč se nám nedaří. Pokud nebudeme chtít my, tak to samo nepřijde.

Doufám, že ve čtvrtek početní výhody pomůžou nám

Budete souhlasit s tím, že vyjma posledních dvou domácích zápasů je právě problém v tom, že ve vlastní hale příliš body letos nesbíráte?

Tak určitě je to velký problém, ale jak už jsem říkal předtím. Je to hlavně tím, že se nedoplňujeme a nehrajeme jeden za druhého. S tímto přístupem nebudeme vyhrávat doma ani venku.

Mohly by duel s Kladnem rozhodnout přesilové hry?

To je určitě jedna z možností, kde by se zápas mohl lámat. Ovšem jak na naší stranu, tak i na tu Kladna. Já jen doufám, že ve čtvrtek početní výhody pomůžou nám. Na našem povrchu míček neskáče, tudíž to je výhoda jak pro nás, tak ale i pro soupeře. Snad se štěstí přikloní na naši stranu.

Otázka na závěr, je pro vás zápas před stovkami diváků u televizí atraktivní a těšíte se na něj?

Těším se! Ale zase to nebudu nějak zvláštně prožívat, už jsem pár zápasu odehrál a chci si užít každý. Bude to atraktivnější, ale že bych to nějak speciálně prožíval, tak to ne. (usměje se)