CROSSDOCK Extraliga

Lídr padl! Atraktivní duel před televizními kamerami ovládla Plzeň

Patnácté kolo nejvyšší české hokejbalové soutěže, bylo rozehráno netradičně už ve čtvrtek odpoledne, kdy před televizními kamery ČT Sport sehráli své domácí utkání plzeňští mečouni s hokejbalisty Kladna. Ti přijížděli v pozici favorita, což se nakonec na konečné výsledku nepromítlo.

Plzeňský start jako z pohádky

Neuběhla ani jedna minuta zápasu, kdy o sobě skvělá divácká kulisa dala výrazně vědět. A to tedy pořádně, protože Michal Průcha vybojoval míček u mantinelu, efektivně se obtočil kolem branky a poté propálil brankáře s letos nejlepšími statistikami.

Zbytek druhé třetiny, tedy přes čtrnáct minut čisté hry, přinesl jinak poměrně vyrovnanou hru, respektive z obou stran s hodně šancemi. Žádná další už ale využita nebyla, takže se poprvé šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Kladno tahalo za delší konec provazu, ale bez efektu

Především ve druhém pokračování napínavého duelu ukázalo Kladno svoji sílu a také to, proč vévodí tabulce. Hned od úvodních minut se totiž hrálo především na polovině domácích, kteří se ale vehementně bránili, takže se ALPIQ dlouho nedokázal prosadit. Další šanci měl z nabídnuté přesilové hry, která však paradoxně dopadla špatně pro hosty!

Mečouni rychle ulovili zablokovaný míček, dostali se do brejku, který táhl Jakub Kolařík a přesně zakončoval opět Michal Průcha! V tuto chvíli tak Plzeň měla zápas už více než dobře rozehraný, zároveň ale musela mít na paměti, že o dvoubrankový náskok také muže expresně přijít.

Zeď v brance Plzně nakonec povolila

Podle toho, jak vypadal tlak Středočechů ve druhé periodě, si přítomní diváci na stadionu a určitě i u televizních obrazovek, mohli myslet, že závěrečná část bude znovu patřit Kladnu. Tak tomu i bylo, ovšem Plzeň už nehrála převážně na své polovině a také se pouštěla do útočných kontrů. Jednoznačně nebezpečnější ale zůstali rysové.

Ovšem minuty pomalu ubíhaly, takže se i lídrovi CCM Extraligy krátil čas na to, aby ještě dohnal dvoubrankové manko. Jako by neproměněná domácí šance, když Pauer mohl v té chvíli utnout všechny byť sebemenší naděje hostujícího mužstva, Kladno ještě trochu nakopla. Chvíli nato totiž opustil klec Jirotka a po dobré teči Dominika Barnošáka bylo zaděláno na pořádné drama! To i následující chvíle potvrdily, jenomže i přes několik střeleckých pokusů a sebejistých zákroků brankáře Kráčiny, se už Středočeši vyrovnání nedočkali a Plzeň tak slavila hodně cennou výhru a zároveň důležité body.

HBC Plzeň vs. ALPIQ Kladno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Průcha (O. Benedikt), 19. Průcha (Kolařík, O. Benedikt) – 43. Barnošák (Dědič, Schnaubelt).

Sestava Plzně: Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Kavalír, J. Benedikt, Vodrážka, Pokorný, Davídek – Průcha, Švarc, Malý – Valenta, Gřonka, Krásný – Kunzmann, Kolařík, Pauer – Vlasák, Matějka.

Sestava Kladna: Jirotka (Hájek) – Soukup, Pliml, Dědič, Šícha, Hnízdil, Fenyk – Procházka, Pražák, Barnošák – Šrámek, Ogurčák, Špaček – Schnaubelt, Kohout, Novák – Štěpaník.

Ohlas po utkání:

Michal Edl – hlavní trenér HBC Plzeň: „Start do utkání byl z naší strany skvělý a určitě nám pomohl. Myslím si ale, že tým našel konečně svoji sílu. Když to hráči pochopí, najdou v sobě motivaci ostatní týmy přehrávat, tak to budeme mít vždy snadnější!“