CROSSDOCK Extraliga

Rakovník mohl Kovo výrazněji potrápit, Pražané byli však efektivnější

Ve čtvrtek bylo kromě televizního duelu, což byla předehrávka patnáctého kola, rozehráno také šestnácté kolo. V tom proti sobě svedl los domácí Rakovník s hostujícím Kovem Praha a podle postavení v tabulce tak do střetnutí vstupovali v roli favorita Pražané.

Domácí byli nebezpečnější

První perioda zápasu přinesla poměrnou vyrovnanou hru a ani namoklý asfalt příliš neubral na tempu. Dalo by se ale říci, že se míček držel možná trochu více na hokejkách Rakovníka, který se však nemohl dostat do nějaké stoprocentní příležitosti. Postupem času se už i Kovo dostalo naplno do hry a napilno tak začali mít oba brankáři. Aktivněji ale hrálo i nadále domácí mužstvo, za gólmanem Balíkem dokonce dvakrát zvonila konstrukce, míček ale v sítí neskončil a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Produktivní byli hosté

Pokud chtěli Pražané hned od začátku druhé periody něco změnit, tak jim dali domácí defacto hned zkraje velkou příležitost. Po faulu totiž šel Rakovník do čtyř a Kovo tak mělo první přesilovou hru v utkání. V tu chvíli se sice hosté dostali do koncovky, jenomže ne do natolik úderné, aby šlo do vedení. Když už byli Středočeši kompletní, chtěli se vydat znovu útočit a jít oni do vedení. Ovšem do toho se dostalo favorizované Kovo. Rakovník to ale nezabalil a i nadále se hlasitě hecoval.

Aby také ne, v tu chvíli na časomíře svítila teprve dvaadvacátá minuta a rozhodně tak ještě pro domácí nebylo nic ztraceno. Horší to s nimi bylo o dvě minuty později, to už totiž celek z hlavního města vedl o dvě branky. V celé druhé třetině si domácí vybojovali nespočet velkých příležitostí, kdy se kolikrát míček proháněl už přes malé brankoviště nebo ho na poslední chvíli pohotovým zákrokem zastavil brankář hostů. Rakovník se však nedokázal prosadit a hostům tudíž dvoubrankové vedení zůstalo i do začátku závěrečné části.

Rakovník už se na zvrat nezmohl

Jestli domácí vstupovali do třetí periody s tím, že by ještě něco mohli na hosty vymyslet, tak tyto plány vzaly za své už po pár minutách. Kovo totiž vlétlo do poslední části ve velkém stylu a podstatě už definitivně rozhodlo o tom, že si všechny tři body odveze domů. Nejprve se totiž dostalo do vedení 3:0, a to po druhé brance Bravence, které vzápětí hosté navýšili už na čtyřbrankový rozdíl, a s tím Rakovník už pochopitelně nemohl nic udělat.

Alespoň malá satisfakce poté přišla z hole Myslivce, jehož branka ale znamenala pouze snížení, které už drama dovolit nemohlo. Pražané se tak dostali na průběžnou druhou pozici v tabulce před Kert a Pardubice. Autosklo ale má jen jednobodovou ztrátu, kterou pravděpodobně vymaže z dalších dvou zápasů, které má ještě k dobru. Rakovník zůstává předposlední, Most s jednobodovou ztrátou má však hned tři zápasy k dobru!

HBC Rakovník vs. TJ Kovo Praha 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 38. Myslivec (Hradecký) – 21. Košely (Svoboda, Winter), 24. Bravenec (Franěk), 32. Bravenec (Franěk, Strejček), 34. Franěk (Bravenec, Košely).

Sestava Rakovníku: Gerlich (Solar) – Pospíšil, Sunkovský, Tvarůžek O., Suchý, Sýkora Milan ml., Tvarůžek M., Eitler, Myslivec, Šíma, Hradecký, Martínek, Polívka, Pechanec, Tlustý

Sestava KOVA: Balík (Lain) – Drak, Zahálka, Zeman Ma., Plecitý, Bydžovský, Ruda, Winter, Bravenec, Zeman Mi., Čížek, Wurdák, Franěk, Mainzer, Svoboda, Košely, Šlehofer, Strejček