Reprezentace

Reprezentace zveřejňuje doplněnou nominaci na kemp do Světlé nad Sázavou

Reprezentace A-tým - Reprezentační trenéři finalizovali a nyní zveřeňují konečný výběr na reprezentační soustředění, které proběhne o prvním červnovém víkendu na zimním stadionu ve Světlé nad Sázavou a na které jsou niminování hráči, kteří dostávají šanci se ukázat před sezónou.

Kemp ve Světlé nad Sázavou nemá za cíl udělat setkání reprezentačního výběru, který byl v Bratislavě . “Cílem akce je dát šanci hráčům, kteří také mají reprezentační potenciál směrem k MS 2013 v Kanadě,” říká k nominaci manažer reprezentací Adam Karnet.

“Program toho víkendu se právě teď finalizuje, přesné informace dostanou hráči elektronickou poštou. Kvůli kontaktům na hráče, které nemáme z minulého reprezentačního cyklu k dispozici, oslovíme vedoucí příslušných družstev, “ říká Karnet, a zároveň dodává: “Ve Světlé odehrajeme 2 utkání proti U20, nebudeme mít tréninkové jednotky.”

V průběhu několika dnů by měl být také odtajněn další plán reprezentačního A-týmu, důležité v tomto jsou pro dvě události - páteční schůzka vedení svazu a trenérů reprezentačních mužstev v Písku a následné víkendové zasedání předsednictva. “V současné chvíli ale víme, že kromě Světlé nad Sázavou bychom reprezentanty před začátkem nového ročníku ligy chtěli vidět minimálně dvakrát,” doplňuje Karnet.

Pátéční zasedání a následné předsednictvo by mělo rozhodnout o schválení nebo neschválení nového team managera pro mužský výběr, či posoudit, jaký zvolit kompromis při losování další extraligové sezony, aby rozpis vycházel vstříc přípravě repre a přitom byl “šetrný” ke klubům.

Karnet: "Nominace zatím nemá žádné náhradníky. Pokud by z našeho výběru někdo z hráčů vypadl, dáme nejprve možnost dvacítce, klukům kteří budou na kempu a nedostanou tolik prostoru ve dvacítce, tak aby hráli za nás. Jejich trenéři by tak mohli zapojit do utkání více hráčů na více minut."

“Chtěl bych na závěr ještě apelovat na kluby, které ještě hrají Český pohár, aby své čtvrtfinálové zápasy odehrály co nejdříve po skončení své ligové soutěže a jejich hráči se tak mohli zúčastnit reprezentačních soutředění o víkendu 2. a 3.června, týká se to jak seniorské reprezentace, tak i mládeže,” žádá závěrem generální manažer reprezentací Adam Karnet.

Finální nominace na kemp do Světlé nad Sázavou

Brankáři

Jan Šimara (Letohrad), Daniel Vašek (Karviná)

Obránci

Tomáš Hák (Pardubice), Jaroslav Pospíšil (Kert Park), Radek Soukup, Petr Šícha, Tomáš Kudela (Kladno), Daniel Prášek (Ústí nad Labem), Josef Blažek (Vlašim), Lukáš Dittman (Karviná)

Útočníci

Jan Bílý (Pardubice), Adam Führich, Jiří Kruček, Lukáš Plzák (Kert Park), Daniel Hnízdil (Kladno), Michal Hrubý, Lukáš Myslivec, Ondřej Lux (Hradec Králové), Radek Hulín (Most), Lukáš Soukup, Jan Plachý (Ústí nad Labem), Pavel Dušek (Vlašim).