CROSSDOCK Extraliga

Přístup je tristní, musíme začít trénovat všichni, zdůrazňuje Martin Tvarůžek

Ještě dva duely. Přesně tolik mají hráči Rakovníku na to, aby v letošním roce naplno bodovali a pokusili se do jarních bojů vytvořit co nejlepší výchozí pozici. Středočechům se v posledních zápasech začalo dařit chodit do nebezpečných koncovek, ze kterých však branky nepadaly.

Martine, Rakovník měl znovu hodně šancí, z kterých ale dal jen jednu branku…

To je prostě naše specialita. Byli jsme dvě třetiny lepší, ale když hrajeme ve dvanácti lidech, tak nám potom došly síly a soupeř toho samozřejmě využil. Nemuselo to ale takto dopadnou, v první třetině jsme dvakrát trefili konstrukci, nejdříve jsem poslal míček na tyčku a pak do břevna. Tady je jasné, že nám to tam nebude padat jako vloni v národce, kde jsme dali gól i z ho… A letos to je pravý opak. Máme i smůlu, protože si šance vytváříme, i když to honíme někde v rohu hřiště, tak se poté ale do koncovky dostaneme. Trefíme však brankáře nebo tyčku. Ne a ne nám to tam spadnout. A jak už jsem říkal, když hrajeme ve dvanácti, tak soupeř potom ve třetí třetině zabere, nasype nám branky a je po zápase. Bohužel…

Čím to tedy je, že se vám tak nedaří?

Je to jenom o tréninku, scházíme se na ně jak na regionální ligu. Především na ni ale chodí pořád stejní hráči, ty, kteří chtějí, jsou na každém a ostatní se jen vezou. To je můj názor. Došli jsme samozřejmě k poznání, že takhle se dá hrát region, který jsme několikrát vyhráli a také národka. Ale extraliga rozhodně ne, to prostě bez tréninku nejde.

Jak to řešíte, abyste se z toho dostali a začali bodovat?

Bohužel ještě o některé hráče přes zimu přijdeme, takže sem i nějací musí přijít. Jezdí sem oficiální trenér, který se snaží nějakým způsobem pomoct se systémem hry a podobnými věcmi. Je to ale jen jednou týdně, protože má na starosti jiný tým. Takže to upřímně do těch hráčů nestihne nasypat, navíc když se nesejdeme všichni, jelikož někteří jsou v práci, ve škole nebo dojíždějí.

Když to tak poslouchám, není tohle na vztahy v kabině špatné?

Ne, to zase ne. V kabině na sebe zařveme, ale to zůstane jen tam. Potom zajdeme na pivo a všechno je v pohodě. Ale opravdu se to všechno odráží od toho tréninku a přístupu hráčů. Já jsem hrál deset let extraligu na Kladně a ten náš přístup v Rakovníku je tristní. Na Kladně byly tréninky pondělí, středa pátek a byla to automatika, tady já ty hráče musím přemlouvat, aby přišli.

Nicméně záchrana nereálná není, jelikož jste také sbírali alespoň trochu body…

Otázka ale je, jestli se něco změní, když to zachráníme. Já myslím, že ne…