CROSSDOCK Extraliga

Na řadě je východočeské derby! Pomstí Letohrad Hradci úvodní porážku?

V rámci předposledního víkendu v roce 2016 v CCM Extralize uvidí fanoušci tradiční východočeské derby!

Náboj tradičního východočeského derby? Zápas o šest bodů

Hokejbalisté Hradce Králové po loňských záchranářských starostech, kdy nejvyšší soutěž zachraňovali až v závěrečné baráži proti Teplicím, věří v postup mezi nejlepší osmičku, na konci podzimní části má daný cíl reálné kontury. Východočeši se drží právě na osmé pozici, největším konkurentem Hradeckých jsou Sudoměřice, které mají stejně bodů, ale o jeden odehraný zápas méně. Produktivitu celku z Hradce Králové táhne dvanáctibodový Jan Bacovský, stíhán hrajícím trenérem Petrem Novákem.

Mužstvo Letohradu patří k velkým překvapením letošního ročníku, vždyť ještě před několika zápasy se pohybovalo v tabulce CCM Extraligy na vyšších postech. Ani sedmé místo se ztrátou pěti bodů na druhé Kovo Praha rozhodně nelze považovat za zklamání. Většinu bodů Letohrad posbíral na domácí půdě, nejvíce se zajisté považují vítězství nad Pardubicemi a Plzní. Další šanci mají proti Hradci Králové, spoléhat budou zejména Lukáše Lajčiaka, který připravil již deset branek v letošní sezoně a úspěšného střelce Davida Halbrštáta, který je před víkendovým zápasem na metě číslo šest.

Střelecká převaha body nepřinesla, odpor zlomil Bacovský

Úvodní derby letošní sezony nenechalo na první branku dlouho čekat, vždyť už po 46 vteřinách využil přesné přihrávky Tomáše Jiříka Petr Novák. Letohradští měli od úvodního vhazování velkou střeleckou převahu, k vyrovnání ale došlo až v desáté minutě zásluhou gólu Ondřeje Bělouška. Ve zbytku zápasu byl sice letohradský celek aktivnější, skvěle chytajícího brankáře Zdeňka Biegla se mu ale již překonat nepodařilo. V konečném součtu vítězná branka přišla v 21. minutě z čepele Jiřího Raila, v závěrečném dějství kraloval už jenom Jan Bacovský. Jeho gól nejprve navýšil náskok na dvoubrankový, následně v poslední minutě pečetil vítězství Hradce 4:1.

Bude se historie opakovat, nebo Letohrad potvrdí skvělé domácí výsledky? Zápas můžete v komentované podobě sledovat zde, úvodní buly bude vhozeno v sobotu 19.11. v 16 hodin!