CROSSDOCK Extraliga

Derby znovu pro Hradec, Kert ztratil zápas na Kladně až těsně před koncem

Poslední dny patřily v CCM Extraligy k dohrávce minulého a předehrávce nadcházejícího kola. To naplno vypuklo v sobotu a těžký duel čekal například na Kladno. To se totiž muselo rychle otřepat z předchozí prohry v Plzni, což se mu málem nepovedlo.

Čtvrtek 17.11

HBC Rakovník vs. TJ Kovo Praha 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 38. Myslivec (Hradecký) - 21. Košely (Svoboda, Winter), 24. Bravenec (Franěk, Ruda), 32. Bravenec (Franěk, Strejček), 34. Franěk (Bravenec, Košely).

Střely: 23:18, vyloučení: 2:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 70, rozhodčí: Boháček, Prudík.

Předehrávka šestnáctého kola se odehrála už ve sváteční čtvrtek dopoledne, kdy k nováčkovi do Rakovníka zajíždělo favorizované Kovo. Pražané zažívají letos nejlepší sezonu za posledních několik let, což chtěli potvrdit i u svého dalšího soupeře. Pro hosty to navíc byl poslední zápas v roce, takže o motivaci měli podstatě postaráno dvakrát.

První třetina však tak vůbec nevypadala a patřila spíše domácím, ti se ale trápili v koncovce a za brankářem tak jen dvakrát zvonila konstrukce. Když v prostřední části přišly šance už na obou stranách, ovšem dvě branky jen do sítě domácích, tak to vypadlo, že se zápas začíná překlápět na stranu celku z hlavního města. To se potvrdilo i v závěrečné periodě, kdy padly tři branky a domácí tak prohráli v poměru 1:4.

ZÁPAS KOLA: HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Průcha (Malý, Benedikt), 19. Průcha (Kolařík, Benedikt) - 43. Barnošák (Dědič, Schnaubelt).

Střely: 19:27, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 1:0, diváků: 240, rozhodčí: Škrobák M., Škrobák P.

Čtvrtek ale patřil i dohrávce, a to patnáctého kola. Tento duel se uskutečnil na západě Čech a byl to hned velký šlágr před televizními kamerami! Domácí Plzeň přivítala vedoucí celek z Kladna a už před zápasem bylo zřejmé, že se bude hrát velice vyrovnaně. Mečounům výrazně pomohla vedoucí branka z první minuty, na kterou se Kladnu nepodařilo najít odpověď a Michal Průcha ve druhé části, dokonce ve vlastním oslabení, pak přidal svůj druhý gól v zápase a shodně tedy i Plzně.

Především prostřední část patřila ale jinak jednoznačně ALPIQU, tomu ale scházel vždy kousek k tomu, aby dopravil míček do sítě. Tlak Středočechů pokračoval i ve třetí třetině, kdy se při power-play přeci jenom podařilo Kladnu snížit. Na víc se ale vedoucí tým CCM Extraligy nezmohl a domácí tak před zraky více než dvoustovkami diváků u televize a zaplněné haly, slavili hodně cenné vítězství!

Sobota 19.11

HBC ALPIQ Kladno vs. HC Kert Park Praha 3:2 (0:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 37. Pliml (Kohout, Barnošák), 43. Pliml (Šícha), 44. Rejthar (Kohout, Štěpáník) - 6. Sitter (Kruček J., Kovář), 32. Pala TS.

Střely: 11:17, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:2, oslabení: 0:0, diváků: 89, rozhodčí: Danylec, Černý.

Kladenští pak zahájili i trojici sobotních zápasů, tedy tentokrát už šestnáctého kola. Domácí tak měli jen jeden den na to, aby se připravili na další těžký zápas, tentokrát s pražským Kertem. Ten měl o motivaci velice postaráno, jednak by se po výhře dostal na druhou pozici a pak také: pokud by Kladno padlo, Pražané by se dostali svému soupeři na dostřel pouhých třech bodů!

Všech kritérií si Kert byl moc dobře vědom a podle toho také možná vypadal i začátek zápasu. V něm se totiž hosté dostali do vedení a po sérii vyloučeních na obou stranách se dokonce celek z hlavního města prodral do dvoubrankového trháku! V té chvíli se Kladno nacházelo v ohromně těžké situaci, protože na otočení zápasu a zastavení další se rodící prohry mělo pouze čtrnáct minut. Ovšem ALPIQ předvedl famózní jízdu a v čase 43:08 už střílel vítězný gól na 3:2!

SK Sudoměřice vs. HBC Kovodemont Most ODLOŽENO

Tento duel se v letošním roce neodehraje, protože byl přesunut na únor. Dohrávka 16. kola tak bude až 25.2 se startem od 14:00.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Bílý (Krejčí, Filip), 13. Urbanec (Bílý, Kosina), 40. Kosina (Vlasák, Förstl), 41. Březina (Bílý, Kubeš) - 37. Horáček (Patzelt), 44. Langthaler (Bím, Kváš).

Střely: 21:15, vyloučení: 7:6, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0.

Na východě Čech se uskutečnil pro postavení v horní polovině tabulky také velice důležitý zápas. Souhra výsledků totiž znamenala, že pokud by ústecká Elba v Pardubicích vyhrála, loňského mistra by o bod předskočila. Zápas však komplikoval namoklý plast, se kterým se oba celky nezvykle dlouho vyrovnávaly, což se promítlo i do hry.

Do vedení se po menším tlaku domácích mohli naopak klidně dostat hosté, Soukupa ale vychytal Chmelík a Horáček mířil mimo. A tak se do vedení dostali domácí, které do konce první části ještě navýšili. Snaha Elby ve druhé části nabrala nepatrně na obrátkách, Chmelíka v brance ale stále nemohla překonat. To se Severočechům povedlo až ve třetí třetině a nescházelo mnoho a vzápětí mohlo být klidně i vyrovnáno, na což však nedošlo. Na co ale došlo, byla ještě hned trojice branek krátce po sobě. Ty nakonec už definitivně určily, že tři body zůstanou u Autosklářů, kteří zvítězili 4:2.

ZÁPAS KOLA: SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Hradec Králové 1988 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Lajčiak (Halbrštát) - 23. Fišer (Novák, Bacovský), 26. Svoboda (Ježek).

Střely: 32:21, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 70, rozhodčí: Horský, Vokurka.

Posledním sobotním kláním byl zápas kola v Letohradu. Ten přivítal Hradec Králové a došlo tak na druhé tradiční východočeské derby. Jeleni měli Hradeckým co oplácet, protože v prvním letošní duelu s nimi prohráli. Po dvou vyloučeních na obou stranách, kdy početní výhody využity nebyly, se provinili proti pravidlům znovu domácí. A tuto nabídku už piráti využili, takže se dostali do vedení. Chvíli na to už Hradec vedl 2:0 a s Letohradem to tak nevypadlo dobře.

Dramatický a vyhecovaný zápas přinesl nakonec snížení a to necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny, kdy se Jeleni po mnoha spálených šancí konečně dočkali vytoužené kontaktní branky, která však přišla příliš pozde. Hradečtí pak urputně bránili a odvezli si hodně potřebné tři body v boji o postup do vyřazovací části.