CROSSDOCK Extraliga

Občas mě střely bolely i za kluky, smál se po výhře nad Kladnem gólman Kráčina

Dohrávka patnáctého kola slibovala ve sváteční čtvrtek 17. listopadu velkou hokejbalovou podívanou. Plzeň v domácí hale přivítala favorizované Kladno, které se však v průběhu zápasu dostalo do nepříjemní situace, jelikož Západočeši vedli 2:0.

Už dopředu bylo jasné, že si Plzeň s Kladnem nedarují na hřišti ani metr zadarmo. To se také potvrdilo hned od úvodních minut, kdy se však dýchalo po chvíli lépe Plzni. Ta se totiž dostal do vedení a Kladno se tak muselo tlačit dopředu ještě více. „S nimi to je vždycky těžký duel, protože patří mezi nejlepší týmy v republice,“ povídal Západočeský brankář, jehož úspěšnost zákroků se letos drží na 93,68%.

Středočechů tak nezbývalo nic jiného, než směrem dopředu a do koncovky přidat trochu více na obrátkách. Mečouni ale od začátku klání hráli hodně obětavě a několik střel tak bylo zblokováno. „Bolelo mě to vždycky za kluky, když jsem viděl, kolik střel za mě pochytali,“ smál se Kráčina. „Ale takový je hokejbal, to nejsou šachy, bolet to zkrátka bude vždycky,“ dodal ještě vzápětí.

Kladno si tvořilo tlak po celý zápas, nejvýrazněji to ale bylo vidět ve druhé třetině, kdy měli rysové několik dobrých příležitostí. Kdy z mnoha situací plzeňskému brankáři asi nejvíce zatrnulo? „Myslím, že Štěpáník obíhal branku a nahrál na přední tyčku Barnošákovi. Ten to trefil do mě, takže to bylo velké štěstí,“ říkal po zápase strážce svatyně vítězného celku.

Kráčina ale přeci jenom nakonec o svoji nulu přišel, a to když se prosadil právě zmiňovaný Barnošák jen pár desítek vteřin před koncem zápasu. „Nebudu tvrdit, že mě pokažené čisté konto nemrzí, ale nejdůležitější je, že jsme Kladno porazili a máme tři body,“ byl i tak spokojený brankář Plzně, který hned navazuje: „Kladno dalo při power-play gól a potom mu možná chyběl kousek od vyrovnání. My jsme to ale zvládli a nakonec ubránili těsné vedení.“

Podobný výsledek, navíc před zraky několika diváků u televizních obrazovek i na stadionu, by Plzeňským mohl výrazně pomoct do dalších zápasů. V těch se musí mečouni snažit úplně stejně jako proti Kladnu, jelikož se stále nachází ve druhém polovině postupové osmičky. „Troufám si říci, že s Kladnem jsme odehráli zatím nejlepší zápas tuto sezonu. Doufám, že se od toho odrazíme i do dalších zápasů,“ uzavírá Kráčina.