CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice se těší z nové akvizice. Kučera vychytal v prvním zápase vítězství!

Teprve osmnáctiletý nadějný gólman David Kučera z Kyjova se minulou neděli 13. listopadu vrhnul do nového dobrodružství v CCM Extralize. V dresu Sudoměřic se postavil poprvé ve své kariéře do branky k duelu v nejvyšší mužské soutěži proti pražskému KOVU a ještě na půdě celku z hlavního města!

Kyjovský odchovanec David Kučera si v 18 letech odbyl premiéru v extraligové brance, když nastoupil za SK Sudoměřice a hned z toho bylo vítězství na půdě silného KOVA z Prahy! Musel to být neskutečný skok. Jaký z toho měl mladý gólman asi pocity? „Byl jsem rád, že jsme zápas vyhráli a získali tři cenné body. Měl jsem dobrý pocit, že jsem se mohl podílet na této kolektivní výhře,“ praví s nadšením nadaný muž v masce Kučera.

Každý mladík, jenž nastoupí poprvé v CCM Extralize, musí být zákonitě nervózní, navíc když jako v případě Davida Kučery čelíte střelám soupeře. Gólman je nejvíce rozdílovým hráčem, jeho chyby jsou nejvíce vidět, ale i zázračné zákroky. „Nervozita ve mně byla, ale hned po úvodu opadla,“ přiznává sudoměřický talent. „Před utkáním jsem se spíše soustředil na míček a pořádnou rozcvičku,“ popisuje své soustředění v brance David Kučera.

Každého hokejbalového příznivce jistě zajímá, jak se vůbec upekla spolupráce kyjovského talentovaného strážce svatyně s extraligovým mančaftem Sudoměřic. „Chytal jsem za Kyjov v zápase proti Sudoměřicím a po zápase jsme se s trenérem dohodli na spolupráci,“ vysvětluje David Kučera. Proč asi nechytá za starší dorostence, kam věkově patří? „V Kyjově starší dorost nemáme, máme jen muže,“ upozorňuje Kučera. „Chytám stále v Kyjově, ale i v Sudoměřicích,“ naznačuje kombinování obou mužstev Kučera.

Nabídku od Sudoměřic jsem hned přijal!

Nabídka od extraligového celku se rozhodně neodmítá, což potvrdil i David Kučera, jenž se mohl bát pouze jediného, zdali v tak mladém věku na něho nebude CCM Extraliga moc náročná. „Nabídku jsem přijal hned, protože jsem věděl, že mi to dá mnoho zkušeností,“ zdůrazňuje. „Ze začátku jsem měl obavy, ale postupem času jsem se přizpůsobil,“ popisuje své pocity David Kučera před extraligovou štací v Sudoměřicích.

Z pohledu mladého gólmana musí být mezi nejvyšší dorosteneckou soutěží a tou mužskou nesmírně velký rozdíl. „Samozřejmě. Mužská soutěž je rychlejší a tvrdší než ta dorostenecká,“ přitakává Kučera. „Hlavně ta rychlost, ještě když se navíc hraje třeba na plastovém povrchu,“ upozorňuje nová gólmanská hvězdička Sudoměřic. Stane se tak David Kučera stabilní jedničkou v jejich brance? „To určitě ne,“ myslí si Kučera. „Sudoměřice mají výborného gólmana Ternu, který má jasnou pozici jedničky,“ má jasno.

Každý mladý hokejbalista touží po reprezentování své země na mistrovství světa. Gólmani to mají ale o dost těžší, především co se týče probojování se do základní sestavy. „Reprezentace je pěkná věc, ale myslím, že do ní mám ještě daleko,“ praví skromně David Kučera. Co pro něj vlastně hokejbal znamená? „V hokejbale mám cíl vždy vyhrát, ale ne vždy je posvícení. Hraji ho, protože mě baví!“ zdůrazňuje na závěr Kučera.

Statistické okénko z premiéry Davida Kučery v CCM Extralize:

Utkání 13.11.2016: TJ KOVO Praha vs. SK Sudoměřice 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Počet střel: 31

Inkasované góly: 2

Procentuální úspěšnost zákroků: 93,55%

Věk: 18 let