Reprezentace

Michal Macháček pod parou, proti staršímu výběru v Plzni vstřelil gól a na jeden nahrál, jaký byl sraz pro U18?

Ve stejných dnech jako dvacítka podstoupil reprezentační soustředění v Plzni také výběr hráčů do 18 let. Zúčastnil se ho i letohradský Michal Macháček, kterému se proti staršímu výběru juniorského národního týmu dařilo. „Chtělo zlepšit obrannou hru,“ upozorňuje však letohradský talent.

Zápasy v 1. Lize mi pomůžou lépe ustávat osobní souboje

1. - 2. února jste byl součástí reprezentačního kempu do 18 let v Plzni, jaké to bylo? Váš program se od starších vrstevníků trošku lišil, můžete nám prozradit jak?
Kemp byl super a velmi jsem si ho užil. Náš program se oproti U20 lišil pouze tím, že odehráli o jeden přípravný zápas víc.

O nominaci jste si řekl Vašimi výkony v průběhu sezóny. V Extralize juniorů jste zatím nasbíral 21 kanadských bodů, a ještě jste začal hrát v 1. Lize za poličskou Kometu, berete si z této štace nějaké zkušenosti?
Ano, když nehraji v Letohradu za „Áčko“ nebo případně za juniorku a mám čas, tak jedu do Poličky. Myslím, že zápasy v 1. Lize mi pomůžou lépe ustávat osobní souboje a zvyknu si na tvrdší styl hry.

Zpět k reprezentaci, odehráli jste modelové utkání proti reprezentaci U20, kde jste podlehli staršímu výběru rozdílem tří branek. Co vám ve hře vázlo?
Možná jsme mohli mít lepší produktivitu a určitě by to chtělo zlepšit obrannou hru.

Konkrétně Vy jste měl proti U20 svůj den, dal jste gól a na dalším jste se podílel nahrávkou, máte z toho dobrý pocit?
Tak určitě to potěší.




Odehráli jsme s dvacítkou velmi kvalitní utkání

Odehráli jste ještě nějaký další přípravný zápas? Co po vás chtěli trenéři? Na co nejvíce apelovali? 
Jiný přípravný zápas jsme neodehráli. Trenéři chtěli, abychom přenesli do hry věci, co trénujeme na srazech, pohyb v útočném pásmu, styl založení a přechod středního pásma.

Určitě stejně jako v U20 máte super partu a hodně se mezi sebou znáte. Je ve Vašem kolektivu nějaká špatná atmosféra ohledně boje o finální místo v týmu?
Tak máme super partu, skoro všichni se známe už od kategorie U14 a špatná atmosféra v týmu určitě není.

Jak byste celkově zhodnotil plzeňský sraz? Zkuste ho porovnat s hodnocením trenérů. Dosáhli jste nějakého cíle, který byl vytyčen?
Sraz byl super. Podle mě jsme odehráli s U20 velmi kvalitní utkání a trenéři sice nebyli úplně spokojeni, ale určitě jsme mile překvapili.

Měli jste možnost s kluky zažít i nějakou týmovou akci mimo stadion, která vás trošku sblíží?
Jelikož se všichni známe velmi dlouho, tak už jsme pár takových akcí zažili.